Jaapanis asuva Kobe'i ülikooli nakkushaiguste professor Kentaro Iwata on Tokyo mängude toimumise osas pessimistlik. "Pean ausalt ötlema, et ma ei pea tõenäoliseks, et järgmisel suvel mängud toimuvad," vahendas ABC jaapanlase sõnu. "Olümpiamängude pidamiseks on vaja kaht tingimust täita: esiteks peab olema Jaapanis viirus kontrolli all, teiseks ka kogu ülejäänud maailmas."

"Olen väga pessimistlik olümpiamängude toimumise osas, kui neid ei taheta pidada just tühjade tribüünide ees või piirata osalejate arvu," jätkas Iwata. "Sportlased tulevad kohale paljudest erinevatest riikidest. Jaapan saab võib-olla järgmiseks suveks viiruse kontrolli alla, ma loodan vähemalt. Kuid ma ei usu, et see juhtub igas riigis."

Ka Tokyo olümpiamängude korralduskomitee tegevjuht Toshiro Muto teatas hiljuti, et ta ei saa garanteerida, et 2021. aastal on võimalik olümpiat korraldada. "Ma arvan, et keegi ei suuda öelda, kas koroonaviirust on võimalik järgmiseks juuliks kontrolli alla saada või mitte. Me ei suuda sellele vastust anda," rääkis Muto aprilli keskel.

Hetkeseisuga on spordimaailma suursündmus planeeritud 2021. aasta 23. juulist 8. augustini.

Jaapanis on ametlike andmete kohaselt tuvastatud 10 797 koroonaviirusesse nakatunut, kellest nüüdseks on paranenud 1159. Elu on Jaapanis viiruse tõttu jätnud 236 inimest.