Nimelt teatas Prantsusmaa president Emmanuel Macron esmaspäeval, et avalike ürituste korraldamise keeldu pikendatakse Prantsusmaal kuni juuli keskpaigani. See tähendab omakorda, et edasi lükatakse ka suuremad spordisündmused.

Prantsusmaa GP oli esialgu planeeritud 28. juuniks. F1-sarja juhid pole ühtegi ametlikku otsust veel etapi toimumise või edasi lükkamise osas vastu võtnud. Juba varasemalt on aga selge, et üheksa etappi ei toimu pandeemia tõttu planeeritud ajal. Seitse etappi (Bahrein, Vietnam, Hiina, Holland, Hispaania, Aserbaidžaan ja Kanada) on lükatud edasi ning kaks (Austraalia ja Monaco) tühistatud.

Prantsusmaa etapi järel jääb järgmisena oma saatust ootama Austria GP, mis peaks toimuma 5. juulil.

F1-sari pole aga mõistagi ainus, mida prantslaste otsus mõjutab. Juba pikemat aega on olnud küsimärgi all ka rattamaailma suursündmuse Tour de France'i toimumine. Prantsuse velotuur pidi algselt algama 27. juunil. Ka Tour de France'i korraldajad pole ühtegi ametlikku otsust veel velotuuri osas vastu võtnud.

Prantsusmaal on ametlike andmete kohaselt tuvastatud 136 779 koroonaviirusesse nakatunut. Viirusest paranenuid on 27 718, elu on selle tõttu jätnud 14 967 inimest.