Tim Duncan tuli San Antonio Spursi ridades viiel korral NBA meistriks. Kevin Garnett aitas 2008. aastal tiitlini Boston Celticsi. Kobe Bryant tõstis Los Angeles Lakersi särgis NBA tiitli pea kohale viiel korral.

Lisaks neile kuuluvad tänavuse aasta Kuulsuste Halli klassi veel neljakordne USA parim treener Eddie Sutton, peatreenerina kahel korral NBA meistriks tulnud Rudy Tomjanovich, neljakordne olümpiavõitja Tamika Catchings, kolmekordne NCAA aasta treener Kim Mulkey ja viiekordne aasta parim naistreener Barbara Stevens. Lisaks Bryantile saab postuumselt vägeva tunnustuse osaliseks 2018. aastal 51-aastaselt siitilmast lahkunud pikaaegne FIBA ametnik Patrick Baumann. Pidulik üritus peetakse Massachusettsi osariigis Springfieldis 29. augustil.

"2020. aasta klass on kahtlemata üks ajaloolisemaid ning nende üheksa liikme talenti ja sotsiaalset mõju on võimatu mõõta," rääkis Naismith Memorial Kuulsuste Halli tegevjuht John Doleva. "Tänavu on korvpallikommuuni tabanud NBA kommissari David Sterni ja Kobe Bryanti näol kujuteldamatu kaotus. Ühtlasi oleme COVID-19 tõttu kaotanud praegu korvpallimängu enda."

"Soovime, et ta oleks siin ja saaks koos meiega tähistada," rääkis viiekordse NBA meistri Kobe Bryanti lesk Vanessa. "See on kahtlemata tema NBA karjääri tipphetk ja kõik tema saavutused olid osa siia jõudmise teekonnast. Oleme väga uhked tema üle ja leiame teatud lohutust sellest, et ta oleks ilmselt igatepidi tänavu Kuulsuste Halli nimetatud."

Bryant (41), tema 13-aastane tütar Gianna ja veel seitse inimest hukkusid 26. jaanuaril Calabasase lähistel, kui Sikorsky S-76B tüüpi helikopter oli teel tüdrukute korvpalliturniirile, kuid kukkus ootamatult alla.