Jõusaalide sulgemine on mehe kehale ja vaimule olnud suur stress ning üsnagi ootamatu. “Esimene nädal võtsin tõesti olukorda suhteliselt rahulikult, võibolla on selline meede kiirelt mööduv. Otsustasin siis esimese nädal puhata ja taastuda ning ka oma toitumist jälgida. Järgmiseks nädalaks aga oli selge, et siit tuleb pikem paus,” räägib mees kriisi algusest.

Kuni valitsus sulges ka välijõusaalid, üritas ta siiski teha trenni veel Pelgulinnas välijõusaalides. See tekitas idee rentida paari sõbraga saalivarustuse ja pinna. “Olen kaalunud ka isikliku varustuse soetamist omale koju garaaži, aga minu jaoks on see ikkagi seltskondlik tegevus,” selgitab ta, miks ta valitud paari sõbraga siiski otsustab trenni koos teha, eeldusel, et kõik on koduses isolatsioonis olnud.

Mees, kes oli enne saalide sulgemist oma elu parimas vormis ja tegi igas trennis isiklikke rekordeid, otsustas ta hoopis langetada kaalu, et minna kergemasse kaaluklassi. “Plaan on suruda -120 kaaluklassis 300 kg,” jagab ta oma uusi eesmärke.

Leia aega perega aktiivselt aega veeta

Kolme lapse isa Tarmo Pärna tõdeb siiski, et ehkki paljud rõõmustavad tekkinud vaba aja üle, on nende perekonnas tänu koduõppele ja distantsjuhtimisele hoopis aega vähemaks jäänud. “Näiteks eile õhtuks saime päevased ülesanded tehtud, siis õnnestus enne pimedat oma perega teha väljas lühike aeroobne trenn, ise kiirkõndi ja lapsed tõukeratastel,” üritab jõutõstja siiski leida ega perega aktiivselt aega veeta. “Inimestele soovitatakse kodus raamatuid lugeda, telekat vaadata jne. See kõik on tore, aga kindlasti ka väga kiiresti ammendav.”

Rammumees soovitab hoopis meedia kõrvale lükata ning tegeleda enda mõtetega. Tema eelistab jalutada ning mõelda. Ka joonistamist peab ta meditatiivseks tegevuseks. “Usun, et jooga võiks olla hetkel abiks paljudele. Ma ise tahaks endas arendada kokkamisoskusi. Võtke aega oma mõtetele ja võite endas avastada uusi külgi,” soovitab ta.

Distsipliin on asja võti

Jõutõstja elu nõuab suurt distsipliini ning kindlasti ka treeningkava. Tarmo Pärna käis jõusaalis neli korda nädalas, tehes pooltel kordadel raskemat ja pooltel kergemat treeningut. “Esimene päev raske rind ja triitseps, teine päev raske selg ja biitseps, siis päev puhkust,” selgitab ta. “Neljas päev kerge rind ja triitseps ja tugevam õlg. Viiendal päeval jalg ja kerge selg ning siis kaks päeva puhkust.”

Lisaks sellele tegi mees keskmiselt kaks korda nädalas aeroobset trenni – 40-60 minutit kiirkõndi.
Oma nõrgemaks küljeks peab ta toitumist. “Eelistan süüa väljas, mitte kodus kokata, siit ka suured “käärid” kalorites,” selgitab ta. Kodus on ta leidnud lahenduse, pidades toitumise kohta Exceli tabelit, kuhu kõik toidud kirjutab. “Kuna trenni teha ei saa, hoian kaloraaži 2500-2600 juures. Esimese nädalaga langes kaal kaks kilo. Kui naasen tavapärase rutiini juurde tagasi, lisan kindlasti 1000 kalorit juurde,” jagab jõutõstja Tarmo Pärna oma plaane isolatsiooni ajal.