43-aastane endine AC Milani ja Londoni Chelsea ründetäht pidi 1986. aastal toimunud Tšernobõli tuumaelektrijaama katastroofi tõttu toona Kiievist koos perega välja kolima. Ševtšenko oli siis 9-aastane.

Praegu elab ukrainlane Inglismaal, Londoni lähistel. "Olen juba peaaegu 10 päeva kodus kinni olnud. Elame raskel ajal lootusega, et asjad lähevad paremaks."

"Ainus lahendus on austada valitsuse poolt määratud reegleid, püsida kodus ja lasta arstidel oma tööd teha," jätkas praegune Ukraina koondise peatreener. "Kõik arstid, õed ja vabatahtlikud teevad suurepärast tööd. Tänan neid kõige eest, mis nad meie heaks teinud on. Te olete tõelised tänapäeva kangelased."

"Ma kogesin midagi väga sarnast, kui olin 9-aastane ning Tšernobõli tuumakatastroof juhtus. See oli väga raske aeg ning ainus lahendus oli valitsuse otsustesse uskuda. Me ei tohi teha lolle asju, eriti majast lahkuda."

Ševtšenko sõnul ei tohi inimesed mõelda ainult enda peale. "Me ei tea, kas oleme viirusekandjad või mitte. Paljud sümptomiteta inimesed võivad koroonaviirust teistele edasi kanda."