ROKi kõige pikaajalisem liige arvab, et mängud lükatakse koroonaviiruse tõttu 2021. aastasse.

"Selle info põhjal, mis on ROKi käsutuses, on edasilükkamine otsustatud," sõnas Pound esmaspäeva pärastlõunal USA Today`le. "Detailid pole veel kindlaks määratud, kuid ma tean nii palju, et mängud ei alga 24. juulil."

77-aastase kanadalase sõnul teatab ROK oma järgmised sammud lähiajal. "Otsused tulevad etappide kaupa. Esmalt lükatakse võistlus edasi ja siis hakatakse tegelema kõigi edasilükkamisest tingitud tagajärgedega, mis on tohutud," lisas Pound.

ROK-i kõneisik Mark Adams ütles Poundi avalduse peale napisõnaliselt: "Nagu me oleme öelnud, kaalume erinevaid stsenaariume."

Rahvusvaheline olümpiakomitee seni avaldatud ainus ametlik seisukoht on, et Tokyo olümpiamängud ära ei jää ning otsitakse võimalikke lahendusi mängude ohutuks pidamiseks, sealhulgas on üks võimalikke lahendusi olümpiamängude edasilükkamine.

Kanada ja Austraalia olümpiakomitee on juba kinnitanud, et kui mängud algavad juuli lõpus, siis nemad oma sportlasi olümpiale ei saada. Täna tegi sarnase avalduse ka Suurbritannia olümpiakomitee juht, kelle sõnul on "Briti koondise osalemine sel suvel Tokyos enam kui kahtlane".

Tokyo olümpia peaks algse kava kohaselt toimuma 24. juulist kuni 9. augustini.