"Tenniseliit saatis ministeeriumile kirja, kes vastas, et kui suudame tagada selle, et inimesed teineteisele lähedale ei lähe, on väljas sportimine teretulnud," rääkis Tamla.

Tenniseliidu päringule vastas kultuuriministeerium: "Vabas õhus spordirajatistele ei ole viibimiskeeldu rakendatud ning on sarnaselt tervise- ja looduslike õpperadadega lubatud. Kuivõrd muud meelelahutuslikud teenused eriolukorras on oluliselt piiratud, siis on värskes õhus liikumisaktiivsust pakkuvad ning tervistavad tegevused soositud. Sellegipoolest on oluline, et rajatise omanikud teevad kõik selleks, et oleks võimalik järgida kõiki Terviseameti soovitusi.

Juhul kui vabas õhus asuva spordirajatise kasutamine on tasuline, siis on oluline, et tasumine lahendatakse viisil, mis ei lähe kehtiva piiranguga vastuollu (sh klubihoone jääb suletuks ja täiendavaid teenuseid ei pakuta jne). Kui teil on plaan avada välisväljakud avalikuks kasutamiseks, siis palun jälgige Terviseameti soovitusi ja ettekirjutusi!"

Tallinki tennisekeskuse välisväljakud on alates esmaspäevast avatud iga päev kella 9-st 19-ni. Aegu saab broneerida ja maksta kuni 3 päeva ette ainult keskuse kodulehel. Keskuse maja jääb suletuks ning riietusruume ja WC-sid kasutada ei saa. Haigustunnuste korral väljakutele mängima minna ei tohi.

Tamla lisas, et nii nagu terviseradadelgi, ei saa nad lõpuni kontrollida, et tõbised inimesed välkjakutele ei pääse, kuid ta loodab, et ükski kaine mõistusega inimene nagunii haigena õues sportima ei kipu.

Tallinki keskus nagu ka teised spordiklubid loodavad praeguses keerulises olukorras riigi toetusele. Tamla sõnul on ta olnud sunnitud juba töötajate palku 30 protsenti vähendama ning kahjuks pole ka koondamistest lähiajal pääsu.

"Üks riigiabi kriteeriumitest on käibe 30-protsendiline langus. Meil on see langenud sada protsenti. Teine kriteerium on, et 30 protsendile inimestest pole tööd anda. Meil pole põhimõtteliselt enam kellelegi tööd anda. Välisväljakute avamisega tagame vähemalt enda treeneritele mingi sissetuleku, aga keskust sellega ei päästa," sõnas Tamla.

Tamlal endal pole alates eriolukorra välja kuulutamisest peale olnud ühtegi vaba päeva. "Tegelen töötajate rahustamisega ja mõtleme juhatusega, kuidas sellest olukorrast välja tulla. Oleme kõik lepingud, mis meie jaoks kulusid tähendasid, peatanud. Sellega seoses langevad ka teiste asutuste sissetulekud. See on üks suur lumepall, mis veerema läheb," jätkas ta.

"Oleme arvestanud, et kui saame end 1. mail - nii kauaks on kogu sporditegevus Eestis peatatud - lahti teha, siis pingutame ja saame hakkama. Me ei ole veel prognoosinud, mis siis saab, kui see periood pikemaks venib."

* Delfi artiklist tõukuvalt täpsustas Kultuuriministeerium hiljem pressiteates, et koordineeritud treeningtegevus välitingimustes siiski lubatud ei ole, mille peale eemaldas vastava lause oma kodulehelt ka Tallinki tennisekeskus.