Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi tegeles nädala algusest saadik aktiivselt lahenduste otsimisega ning nädala keskpaigaks oligi eestlastele Portugali organiseeritud vastu erilend, mille maksid kinni seal viibiva kolme spordiklubi liikmed. Ülejäänud inimestele, kes soovivad veel sama lennuga koju saada, maksis pilet 790 eurot.

Eestlased toodi koju SmartLynxi lennufirma tšarteriga, mis väljus Farost kohaliku aja järgi kell 14 ja saabus Tallinna 20.40.

Erilennu organiseerinud Wris reisibüroo juhatuse liikme Aili Kägu sõnul ootasid Portugali laagrist koju toomist 70 eestlast.

Välisministeerium ja Eesti välisesindused jätkavad koostööd reisi- ja transpordifirmade ning teiste riikidega, et leida ja vahendada lahendusi eestlaste koju naasmiseks. Välisministeerium paneb veel välismaal viibivatele eestlastele südamele, et nad otsustaksid kohe: kas soovite naasta Eestisse või olete valmis jääma välismaale pikemaks ajaks. Transpordivõimalusi Eestisse jääb üha vähemaks ja kuigi Eesti piir jääb eestlastele alati avatuks, ei pruugi juba väga varsti enam olla logistiliselt võimalik Eestisse enne üleilmse kriisi lõppu tagasi saada.

Kui olete välismaal sattunud lõksu ja ei leia võimalusi tagasipöördumiseks, palub välisministeerium sellest märku anda numbril +372 5301 9999 (24 h).