1909. aastal asutatud klubi, mis on võitnud 13 Šveitsi karikat ja kaks riigi meistritiitlit, saatis eile mängijatele laiali kirja, milles teavitatakse neid lühiajalises palgakärpes, mis teeks nende maksimaalseks palga suuruseks 11 700 eurot, mille oleks katnud töötukindlustus. Variant oli palgakärpega nõustuda või mitte.

Paljud mängijad tahtsid enne otsuse tegemist konsulteerida oma juristide ja agentidega, kuid selleks polnud aega, sest klubi nõudis vastust juba keskpäevaks.

"Nii lühikese aja jooksul polnud võimalik seda teemat selgeks rääkida. Ning klubist polnud keegi valmis küsimustele vastama. See, mida FC Sion tegi, ei ole õige," ütles endise Londoni Arsneali keskkaitsja Johan Djorou agent Costa Bonato ajalehele Blick.

Osad mängijad ei vastanud kirjale midagi, teised tegid linnukese kasti "ei võta pakkumist vastu". Juba samal päeval sai kogu meeskond teate, et nende lepingud on ühepoolselt lõpetatud.

Klubi põhjendab radikaalset otsust järgmiselt: "Meid on ilma jäetud kogu sissetulekust. Meil pole võimalik neile tööd pakkuda ja neil pole võimalik meie heaks töötada."

Loomulikult ei jäta mängijad asja sinnapaika. Šveitsi jalgpallurite liit on juba klubile protestikirja saatnud, milles kutsutakse meeskonna juhte üles viivitamatult alustama dialoogi lahenduste leidmiseks.