Viimasel kolmel hooajal on tiitli hõivanud Barcelona legend Lionel Messi. Kokku on argentiinlane pälvinud uhke auhinna rekordilisel kuuel korral. Tänavu tundub aga Messi valitsemine lõppevat.

Käimasoleva hooaja edetabelis hoiab esikohta Rooma Lazio täht Ciro Immobile, kes Itaalia kõrgliigas paugutanud koguni 27 väravat ehk kogunud sellega tabelisse 54 punkti. Itaallasele järgneb Müncheni Bayerni täht Robert Lewandowski, kelle arvel on Bundesligas 25 tabamust (50 punkti). Kolmandat kohta jagavad 21 tabamusega Cristiano Ronaldo (Torino Juventus) ja Timo Werner (RB Leipzig).

Kolmandal real paikneb ka Norra superstaar Erling Braut Haaland (Dortmundi Borussia), kes on aga saanud kirja 25 väravat. Põhjus peitub selles, kuidas UEFA väravaid hindab. Vaid Euroopa viies tugevaimas liigas (Inglismaa, Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Saksamaa) on ühe värava koefitsiendiks kaks. Norralase 25-st väravast 16 on sündinud Austria kõrgliigas Red Bull Salzburgi särgis, kus ühe värava koefitsiendiks on hoopis 1,5. Seega ongil norralasel 25 tabamuse juures koos 42 punkti.

Viimaste aastate valitseja Lionel Messi hoiab 19 väravaga kuuendat kohta. Sama palju tabamusi on kirjas ka Leicester City tähel Jamie Vardyl.

Kaheksandat kohta jagavad Prantsusmaa kõrgliiga tähed. Wissam Ben Yedder ja Kylian Mbappe on vastavalt Monaco ja PSG eest sahistanud tänavu võrku 18 korda.

Euroopa suurima väravaküti edetabeli esikümne lõpetavad Arsenali ründaja Pierre-Emerick Aubameyang ja Interi täht Romelu Lukaku. Mõlema mehe kontole on seni kogunenud 17 väravat.