Fury andis koos nõbu Hughiega viis aastat tagasi veebruaris positiivse dopinguproovi, kui mõlema organismist leiti jälgi keelatud anaboolsest steroidist nandroloonist. Poksijatele määrati tagasiulatuvalt kaheaastane võistluskeeld, mis kestis kuni 2017. aasta jõulukuuni.

Mis aga täpsemalt juhtus? Kui Fury'd 2015. aastal dopinguga vahele jäid, öeldi kaitsena, et keelatud aine sattus organismi juhuslikult. Nimelt sõnas Tyson Fury, et nandroloon võis sattuda nende kehasse metssealiha kaudu. Suurbritannia antidopinguagentuur (UKAD) määras meestele tagasiulatuva võistluskeelu lõpuks 2016. aasta juunis.

Nüüd on avalikkuse ette tulnud Lancashire's elav farmer Martin Carefoot, kelle süüdistuste järgi palusid Fury'd tal uurijatele valetada, et tema pakkus poksijatele saatuslikku metssealiha. Talle pakuti väidetavalt valetunnistuste andmise eest 25 000 naela.

The Mailile antud intervjuus avaldas Carefoot, et kirjutas aastad tagasi alla valetunnistustele, mis edastati UKAD-ile. Talumees kirjutas toona alla väitele, et varustas Fury'de meeskonda erinevate lihadega, sealhulgas metsseaga. "Ma pole tegelikult kunagi metssigu pidanud ega ühtegi neist tapnud. Ma läksin asjaga kaasa, sest seda raha hoiti nagu porgandit minu nina ees. Läksin kaasa, sest omal viisil sain neid lihtsalt aidata."

Fury'de juhtum lõpuks kohtusse ei jõudnud, sest mehed said UKAD-iga kokkuleppele. "Ilmselt küll, kui oleksin pidanud. Ma olin liiga sügavalt asjas sees," vastas Carefoot küsimusele, kas ta oleks ka kohtus valetanud. "Ma mõtlesin, et saan ju 25 tuhat naela."

Carefoot sõnas, et pole tänase päevani poksistaarilt raha saanud. "Ma olen valedest ja pettustest väsinud ning avalikkus peab tõde kuulma."

UKAD ei vastanud väljaande küsimustele, kas Carefooti tunnistusi karistuse määramisel omal ajal kasutati. Üks lähedane allikas aga kinnitas, et Carefooti nimi on organisatsioonile tuttav. Allikas lisas, et kui Fury kaitse võtmemoment ehitati üles valele, on UKAD-il lisasurve uurimine uuesti avada. The Mail edastas uue informatsiooni antidopinguagentuurile, kust kinnitati, et hakatakse uusi väiteid uurima.

31-aastase Fury üks promootoritest, inglane Frank Warren lükkas The Maili vahendusel farmeri süüdistused ümber. "Ma ei töötanud toona Tysoni heaks, aga need süüdistused on täiesti alusetud ja laimavad. Te räägite mehega, kes on tunnistanud ennast valetajaks."

"Kas Tyson rääkis kunagi selle mehega? Milline väidetav tiimiliige temaga suhtles? Te toetute valetaja jutule," jätkas Warren. "Kas ta valetas toona või praegu? Tegu on inimesega, kes oli valmis valetunnistust andma."

Ei Tyson ega Hughie Fury ei soovinud The Maily pärimise peale kommentaari jagada.