Ronaldinho, tema vend ja mänedžer võeti Paraguay võimude poolt vahi alla 6. märtsil, sest avastati, et brasiillased on võltsdokumenditega riiki sisenenud. Algselt hoiti mehi kinni hotellis, kust nad leiti, aga hiljem toimetati mehed vanglasse. 8. märtsil selgus, et Ronaldinho on uurimise all veel kahtlustatuna mitmes kuriteos.

Kohaliku meedia teatel oli Ronaldinhol algselt raskusi vanglaeluga kohanemisega, aga on nüüd vaikselt juba uue korraldusega harjumas. Hiljuti sai mees osaleda ka vanglasisesel jalgpalliturniiril. Algselt mängimist vältida soovinud Ronaldinho suudeti kongikaaslaste poolt ümber rääkida ning brasiillane võttis kohalikust turniirist osa.

2005. aastal maailma parimaks mängijaks valitud Ronaldinho näitas, et on jätkuvalt tasemel ning aitas oma meeskonna finaalis 11:2 võidule. Ronaldinho lõi viis väravat ja andis söödu kuuele tabamusele. Paraguay meedia andmetel oli turniirivõitjatele auhinnaks ka 16 kilo kaaluv siga.

Ronaldinhot ja tema venda Roberto Assist esindav advokaat Sergio Queiroz on palunud Paraguay võimudel brasiillased vanglast vabastada ning hoopis koduaresti panna. Pole teada, kui pikalt endine jalgpalliäss veel trellide taga olema peab ning kui kaugele uurimine tema osas jõudnud on.