Sel hooajal tavapärasest vähem võistelnud Kelly Sildaru loodab MK-sarjas siiski silmad pähe saada, Silvaplanas on 20.-21. märtsil kavas tema trumpala pargisõit.

„Hetkeseisuga peaks võistlus ikkagi toimuma,“ rääkis Sildaru Delfile neljapäeva õhtul. „Aga kunagi ei tea, mis juhtuda võib. Kes teab, äkki jäetakse võistlus ära alles siis, kui juba kohapeal oleme.“

Eesti 2019. aasta parimal naissportlasel oli plaanis märtsi keskel nagunii lumele minna ja seega kavatseb ta teisipäeval igal juhul Šveitsi sõita.

„Reis raisku ei lähe. Kui võistelda ei saa, siis trenni saab ikka teha,“ lausus Sildaru.

Tõsi, on mingi võimalus, et koroonaviirus võib loetud päevadega veel plaanid sassi ajada. Kui Eestis hakkab tuvastatud juhtumite arv lähenema 30-le, siis Šveitsis on viirusesse nakatunud 652 inimest. Numbrid lähevad Euroopas iga päevaga suuremaks ja Eesti olümpiakomitee tegi avalduse, kus soovitas siinsetel sportlastel tõsiselt kaaluda võistlustele sõitmise hädavajalikkust. Neljapäeva õhtul 18-aastane eestlanna siiski eriti ei muretsenud.

„Otseselt reisihirmu ei ole. Üritan lihtsalt ennetada, sõrmi suhu ei topi. Aga selle peale ka ei mõtle, et nüüd ei tohiks enam väljas käia.“

Et pärast veebruari alguses USA-s Dew Touril saadud kerget põlvevigastust pole Sildaru lumel käinud, ei tasu temalt Silvaplanas midagi uut oodata. Pärast ookeani tagant naasmist kujunes treeningpaus ühe nädala pikkuseks, pärast seda on Sildaru harjutanud peamiselt jõusaalis, paar-kolm korda on ta jõudnud hüppama Spot of Tallinna elamusspordikeskusesse.

„Võistlustel uusi trikke kindlasti tegema ei hakka ja ka pärast treeningutel on eesmärk pigem hoida lumetunnetust. Uued asjad jätan suveks, praegu on vaja neid veel ette valmistada,“ rääkis jaanuaris kaks X-mängude kuldmedalit võitnud Sildaru. Šveitsis kavatseb ta treenida 27. märtsini.

Sildaru soovis kevadel kaasa teha ka juunioride MM-il, aga rahvusvaheline suusaliit FIS ei suutnudki jõuproovi aega ega ka asukohta paika panna.

„Sellise seisu pealt ei toimuks juunioride MM lähiajal nagunii. Olen ise mõelnud, et äkki lükatakse see suve lõppu näiteks Uus-Meremaale, nagu on ka varem juhtunud. Või siis tehakse võistlus kuskil mujal, aga vähemalt 2020. aasta sees, aasta lõpu poole,“ selgitas ta.

Kuigi praegu pole parim aeg pikemaajalisi reisiplaane teha, siis Sildaru jaoks näeb plaan A ette suvel Uus-Meremaale minemist. Maakera kuklapoolel on eestlanna laagerdanud juba aastaid.