Pevkur postitas 4. märtsil Facebooki pildi, kus poseerib koos Milano Powervolley juhendaja Roberto Piazzaga. Ta märgib seal, et tegu on sõprade kokkutulekuga. Ta viitab seal ka, et tänab Piazzat, et too toetab teda kandideerimisel Euroopa võrkpalliliidu presidendi ametikohale.

Delfile on allikad viidanud, et Saaremaal räägitakse, et just Pevkur oli see, kes utsitas mängu toimumist tagant. Pevkur kostis täna hilisõhtul Delfile, et ennekõike soovis seda ikka Saaremaa klubi. "Loomulikult tahtsid kasutada võimalust mängida maailma tipu vast," märkis ta ja lisas, et maailma parimad siia tihti ei satu. "Alaliidu roll oli väga väike, aitasid vaid läbi viia," lausus ta ja lisas, et alaliidu poolt mingit suuremat reklaamimist polnud, et üritus ikka toimuda saaks.

Aga pilt Piazzaga näitab, et justkui oleks kohtumine ka teie valimiskampaania jaoks kasulik? Pevkur muigas. "Neid asju palun ärge siduge," märkis ta ja lisas, et nad on lihtsalt head sõbrad. Pevkuri sõnutsi pole Piazzal mingit rolli selles, kas tema valitakse Euroopa võrkpalliliidu presidendiks.

Pevkur lisas, et loodab, et kõigil, kes nakatusid, läheb hästi ja nad saavad peagi terveks. Kas te ise olete karantiinis? Pevkur kostis, et läheb ikkagi homme tööle. "Ma saan terviseameti juhistest aru, et nakkusperiood on põhiliselt 5.-7. päev," ütles ta. "Homme on möödas kaheksa päeva. Mul pole ühtegi sümptomit ilmnenud."

Terviseametist on kinnitatud, et kuigi põhiliselt lööb viirus välja 5.-7. päeval, on peiteperiood kokku 14 päeva. Pevkuri sõnutsi jääb ta koju, kui peaks mingigi sümptom tekkima.

Üks Saaremaal nakatunutest oli just Saaremaa võrkpallimeeskonna tegevjuht Hannes Sepp.

Terviseamet: korraldaja vastutab

Terviseameti lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkami sõnul võisid mõlemad nakatunud saarlased kokku puutuda märtsi alguses Saaremaad külastanud võrkpalluritega.

"Ürituse korraldaja kinnitas, et Itaaliast saabunud mängijad on terved. Samuti andsime võistluse korraldajale täpsed juhised ürituse ohutuse korraldamiseks," ütles Juhkam, kelle sõnul vastutab ürituse terviseohutuse eest korraldaja.

Eelmisel nädalal Saaremaal kaks eurosarja kohtumist pidanud Milano Powervolley osad meeskonna liikmed on haigestumise tõttu ülejäänud tiimist eraldatud, kuigi neil peale palaviku muid koroonaviiruse sümptomeid ei esinenud.