Sel nädalal pidi Saaremaal aset leidma kaks spordipidu: 13.-14. märtsile oli kavandatud võrkpalli Balti liiga finaalturniir ja 14.-15. märtsil ehk nädalavahetusel pidid Kuressaare tennisehallis toimuma mölkky lahtised Euroopa sisemeistrivõistlused.

Nüüdseks on selge, et Saaremaal neid võistlusi ei peeta. Eelmisel nädalal peeti Kuressaares võrkpalli eurosarja mängud Milano Powervolley ja Saaremaa vahel. Toona ei näinud Terviseamet selles probleemi. Nüüdseks on asjad muutunud ja on antud selge juhis loobuda rahvusvaheliste spordivõistluste korraldamisest. Esialgu pole saabunud infot, et mõni saarlane on nakatunud koroonaviirusesse. Eilsed testid olid negatiivsed. Mitmed Milano võrkpallurid pandi kodumaale naastes haigusnähtude tõttu karantiini, kuid klubi esindaja kinnitusel polnud neil koroonaviiruse sümptomeid, vaid tegu oli tavalise külmetusega.

Esialgu on segane, mis saab võrkpalli finaalturniirist. Võimalik on, et võistlus viiakse üle Tartusse või Tallinna. Ühes poolfinaalis pidanuks kohtuma Saaremaa ja lätlaste Jekabpils ning teises Tallinna Selver ja Tartu Bigbank.

Eesti võrkpalliliit saatis pressiteate, kuid esialgu vastuseid sealt ei leia:

"13.-14. märtsil Kuressaares toimuma pidanud Credit24 Meistriliiga finaalturniir Kuressaares ei toimu. Eesti Võrkpalli Liit kaalub alternatiive, info võimaliku toimumisaja ja koha suhtes saabub lähiajal.

Eesti Võrkpalli Liit sai täna Saaremaa vallavalitsuselt kirja, milles viidates Terviseameti 10. märtsil avalikustatud soovitustele, teatati valla otsusest mitte toetada Credit24 Meistriliiga finaalturniiri toimumist Kuressaares sel nädalavahetusel.

EVF aktsepteerib Saaremaa valla otsust ja üritab leida finaalturniiri korraldamiseks alternatiivseid lahendusi. Finaalturniiril osalevate klubide esimene valik on, et Final Four toimuks Eestis samadel kuupäevadel, 13. ja 14. märstil.

„Ootame ära Terviseameti kõige värskemad soovitused ning juhised. Kohe kui on turniiri toimumise kohta uut informatsiooni, edastame selle ka üldsusele“ kinnitas Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Helen Veermäe."