Varasemalt oli hispaanlasest peatreeneri halvim saldo hooajal 2016/2017 Premier League'is saadud kuus kaotust. Kogu tänavune hooaeg on kahe viimase hooaja valitseja Guardiola ja City jaoks möödunud keeruliselt. Liidrist Liverpoolist jäädakse maha juba 25 silmaga, mis tähendab, et punasärke lahutab Premier League'i tiitlist vaid kaks võitu.

Kui Guardiola jaoks oli eilne Manchesteri derbi negatiivse rekordi püstitamine, siis Unitedi peatreeneri Ole Gunnar Solskjaeri jaoks on statistika hoopis rõõmsam. Esmakordselt pärast hooaega 2009/10, kui Unitedit juhendas veel legendaarne peatreener Sir Alex Ferguson, võitis United koduses liigas mõlemad kohtumised City vastu. Kui eile oldi parem 2:0, siis detsembris saadi võõrsil võit numbritega 2:1.

Kokku oli see tänavu Solskjaeri jaoks juba kolmandaks võiduks City üle. Nimelt kohtuti tänavu ka liigakarikasarjas, kus mõlemad klubid olid korra võidukad. Solskjaer on alles teine mees, kes suutnud Guardiolat ühe hooaja jooksul kolmel korral alistada. Esmakordselt sai sellega hakkama Jürgen Klopp Liverpooli lootsina hooajal 2017/2018.