Keeniast pärit, aga alates 2013. aasta veebruarist Bahreini esindav Jebet jäi 2017. aasta detsembris vahele keelatud aine EPO tarvitamisega. Nüüd määrati 23-aastasele sportlasele nelja aasta pikkune võistluskeeld, mis hakkab tagantjärgi kehtima 2018. aasta 18. veebruarist.

Ühtlasi tühistati kõik tema tulemused alates 2017. aasta 1. detsembrist. Seega jääb Rio olümpiakuld jooksjale alles. Jebetil, kes 2018. aasta märtsis ütles, et ei tarbinud dopingut tahtlikult, on veel võimalus otsus apelleerida.

Jebet jooksis 2016. augustis välja ka uue maailmarekordi 8.52,78. Praeguseks on tippmark keenialanna Beatrice Chepkoechi nimel (8:44.32).

Ameeriklanna Emma Coburn, kes Rio olümpial samal alal pronksi võitis, avaldas sotsiaalmeedias, mis ta Jebetist arvab. "Olümpiavõitja peab nüüd EPO tarvitamise eest nelja-aastast keeldu. Mina võitsin pronksi samal päeval. Kuna ta andis 2017. aastal positiivse dopinguproovi, siis tema kuld püsib. Kui kellegi tulemus tundub liiga hea, et tõsi olla, siis vahel see just nii ongi. Minu pronksmedal särab uhkemalt kui tema kuld."

"18 kuu jooksul enne positiivset dopinguproovi on Jebet läinud mulle maksma 100 000 USA dollari jagu auhinna- ja boonusrahasid," jätkas ameeriklanna. "Positiivsele dopinguproovile eelnenud aja jooksul jooksis ta kaks maailmarekordit, võitis olümpiakulla ja oli MM-il viies."