Täna peeti kodusaalis avalahing lätlaste Jekabpilsiga ja võeti vastu selge 0:3 kaotus, geimides saadi 21, 21 ja 22 punkti. Avo Keele ja tema hoolealuste seis on väga hapu, kuna seeria teine ja vajadusel ka kolmas mäng peetakse võõrsil. Põhiturniiril sai Jekabpils neljanda koha, sel hooajal väga palju ebaõnne kogenud Pärnu lõpetas viiendana.

Mängule andis tooni see, et Pärnu pidi olude sunnil koosseisuga eksperimenteerima. Kuna brasiillane Ygor Duarte ja ka Tony Tammiksaar mängida ei saanud, olid Pärnul korraga platsil kaks sidemängijat - Martti Keel ja Richard Voogel. Mängujuhi ülesannetega tegeles Voogel, Keel kehastus nurgaründajaks, võttis serve vastu ja ründas.

"Vahepeal tundub, et hakkab juba looma, tekib väike taseme ja stabiilsuse tõus, aga siis kaob jälle keegi ära," kurtis Avo Keel. "Ygor Duarte tõmbas paar nädalat tagasi nüüd teise sääremarja ära, seal on väike rebend. Tammiksaarel on pikemat aega probleem õlaga."

Pärnu resultatiivseim oli 16 punkti toonud Taavet Leppik, rünnakul kahvatu olnud Kristaps Platacs lisas 13 (rünnak 33%), Eder Levi Kock 7 ja Keel 6 punkti. Kusjuures Keel sai harjumatul positsioonil päris normaalselt hakkama, ta servi vastuvõtt oli 71%, rünnak 14st 6, efektiivsus +4. Kahjuks Pärnu mäng tervikuna jättis kõvasti soovida, kaitse oli auklik ja seda kirjeldab hästi Jekabpilsi rünnakuprotsent - 58 (Pärnul 41%).

Täna peetakse esimene mäng ka Tartu Bigbanki ja TalTechi vahel. Eile alistas Saaremaa Jelgava 3:0 ja Tallinna Selver Riia RTU 3:1.