Kõige esinduslikumas MX1 klassis esindab Eestit 34-aastane vanameister Tanel Leok, Lätit 23-aastane Pauls Jonass ja Leedut 22-aastane Arminas Jasikonis. Kõik kihutavad Husqvarna tsiklitel, nagu mullugi, kusjuures Jonass ja Jasikonis kuuluvad tehasemeeskonda, Leok aga esindab A1M tiimi. Üldse on MM-il stardis 24 erinevat krossitiimi.

Sel aastal on esialgu kavas 20 MM-etappi, eelmisel aastal oli kaks võistlust vähem. Tiitlit kaitseb paduandekas sloveen Tim Gajser, mullu oli teine šveitslane Jeremy Seewer ja kolmas hollandlane Glenn Goldenhoff.

Meie lähinaabrid olid mullu päris tipu lähedal – 2017. aasta MX2 klassi maailmameister Jonass oli 458 punktiga kuues ja Jasikonis 442 silmaga seitsmes.

Lisaks Gajserile on stardinimekirjas veel kolm MX1 maailmameistrtit – üheksa korda tiitli võitnud, kuid mullu hooaja keskel vigastada saanud itaallane Antonio Cairoli, lisaks veel hollandlane Jeffrey Herlings ja prantslane Romain Febvre.

Selle hooaja krossimehed sõidavad seitsme erineva firma tsiklitel – stardis on KTM, Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Gas Gas ja Husqvarna. Mullu kogusid kõige rohkem punkte – 791 - Honda sõitjad

Pühapäevane esimene start on meie aja järgi kell 15.00 ja teine kell 18.00. Ülekandeid saab jälgida telekanalilt TV3 Sport 2 või veebist https://go3.tv/sport_tv