Lisaks Eestile ja korraldajamaa Valgevenele osalevad Aserbaidžaani, Poola, Läti, Leedu, Iisraeli, Türgi, Ukraina, Hispaania, Itaalia ning Kasahstani koondised.

Möödunud aastal Minskis toimunud rahvusvahelisel maavõistlusel saavutas Eesti koondis ühe kuld- ning kaks pronksmedalit. Riikide arvestuses võitsime 7. koha.

Eesti koondise esinumbriteks rahvusvahelisel maavõistlusel on teivashüppajad Eerik Haamer ja Marleen Mülla ning käija Jekaterina Mirotvortseva ja sprinter Ken-Mark Minkovski.

Möödunud aastal toimunud rahvusvahelisel maavõistlusel tõi ainsa alavõidu ja kulla Eestile Eerik Haamer, teivashüppes tulemusega 5.30. Tänavu sisehooajal on noormees isikliku tippmargi viinud 5.37 peale. Isikliku rekordi lähedase tulemusega on tiitli kaitsmine väga reaalne.

Üleeile teivashüppes uue isikliku rekordi 4.10-ga Eesti meistriks tulnud Marleen Müllalt võib oodata ka Minskis kõrgeid õhulende. Aasta tagasi toimunud maavõistlusel oli viies tulemusega 3.80.

17-aastane Sillamäe käija Jekaterina Mirotvortseva läheb täna Minksis starti 5000 m distantsil. Eelmine aasta uuendas sellel võistlusel Mirotvortseva naiste absoluutklassi käimise Eesti siserekordit, saades ajaga 24.06,28 neljanda koha.

Ken-Mark Minkovski on sisehooajal näidanud kiireid sprindiaegu ning kindlasti soovib möödunud aasta maavõistluse pronksi kirkama medali vastu vahetada. Nädalavahetusel toimunud Eesti talvistel meistrivõistlustel viis 60 m jooksus isikliku rekordi 6.84. peale.

Medaleid võivad sihtida veel mitmed teised Eesti sportlased. Kiireid aegu ja kõrgeid kohti võib oodata sprinteritelt - Ann Marii Kivikaselt ja Steven Sepalt. Kolmik- ja kaugushüppajatelt Igor Andrejevilt ning Johanna Sooverilt. Mitmevõistlejatest on starti minemas medalimõtetega Lilian Turban ning Tony Ats Tamm.

Võistluspäev algab täna (25.01) kell 14.50 meeste seitsmevõistlejate 60 m jooksudega ning homme (26.02) kell 11.00.