Tasavägine avaveerandaeg lõppes viigiseisul 18:18. Teist veerandit alustasid eestlased suurepäraselt, kui itaallaste vastu tehti 10:0 spurt. Vahepeal juhtisime juba 35:23, aga poolajaks vähendas Itaalia vahe 41:47 peale.

Kolmandal perioodiga suutis Eesti napilt edu hoida ning viimasele vaatusele mindi vastu võõrustajate 61:59 eduseisus. Neljandal perioodil panid aga itaallased oma paremuse ikkagi maksma. Itaalia võitis tasavägise kohtumise lõpuks 87:81.

Eestlaste resultatiivseimana viskas kolmeseid 5/8 tabanud Kristjan Kitsing 22 silma. 21 punkti tõi Siim-Sander Vene, Kristian Kullamäe lisas 17 silma. Eesti koondise eest tegi debüüdi 19-aastane Kerr Kriisa, kes sai 18 minutiga kirja 1 lauapalli, 5 tulemuslikku söötu ja 2 vaheltlõiget. Kohtumise lõpus patustas Kriisa kahe pallikaotusega. Janari Jõesaar sai kirja 7 punkti ja 9 lauapalli. Henri Drell lisas 5, Sander Raieste 3, Kregor Hermet, Rain Veideman ja Rauno Nurger 2 silma.

Itaalia ründemängu vedas 22 punkti visanud Michele Vitali. 18 punkti panustas võitu Giampolo Ricci.

Itaalia jätkab B-grupis täiseduga. Eestil on kirjas üks võit ja kaotus. Esimese võidu sai täna kirja ka Venemaa, alistades 77:67 Põhja-Makedoonia.

ENNE MÄNGU:

Nii Eesti kui ka Itaalia alustasid valiksarja B-gruppi võiduga. Eesti oli Skopjes 81:72 üle Põhja-Makedooniast, Itaalia alistas Napolis 83:64 Venemaa. 2021. aasta EM-i ühe korraldajamaana on Itaalial juba suurvõistluse koht tagatud, aga nendega mängud lähevad siiski arvesse.

Eesti koondis tänaseks mänguks: Siim-Sander Vene (kapten), Kristian Kullamäe, Rain Veideman, Janari Jõesaar, Kristjan Kitsing, Rauno Nurger, Kerr Kriisa, Kaspar Treier, Martin Dorbek, Henri Drell, Sander Raieste, Kregor Hermet.

Itaalia koondises staare pole, aga suurem osa Tallinnasse sõitnud mängijatest teenivad leiba kohalikus kõrgliigas ja on sel olulises rollis.

Näiteks võib välja tuua Itaalia liigas praegu teist kohta hoidva Sasaari tagapaari Marco Spissu ja Michele Vitali ning kõrgliiga liidri Bologna Virtuse korvialused jõud Giampaolo Ricci ja Filippo Baldi Rossi.

Saku Suurhall on tänaseks mänguks välja müüdud.