Palju kõneainet tekitas esimese poolaja intsident, kus Unitedi kaitsja Harry Maguire oli lähedal punasele kaardile. Inglane lendas võitluses Michy Batshuayiga üle küljejoone pikali ja tegi kukkudes belglase kubemepiirkonna pihta jalaga löögiliigutuse. Peakohtunik Anthony Taylor viga ei näinud ja VAR (videokohtunike süsteem) samuti olukorda üle vaadata ei soovinud. Chelsea jaoks tegi valusamaks olukorra veel asjaolu, et Maguire lõi ühtlasi 2:0 värava, mis külalistele võidu kindlustas.

Video Maguire ja Batshuayi intsidendist:


Teisel poolajal oli aga VAR mitmel korral pildis, võttes Chelsealt ära kaks väravat. VAR otsustas esimese tühistada, sest leidis, et Kurt Zouma täpse pealelöögi eel oli Cesar Azpilicueta lükanud Brandon Williamsit. VAR jättis aga arvestamata, et vahetult enne seda lükkas Unitedi mängumees Fred Azpilicuetat Williamsi suunas. Teise värava puhul oli võrku sahistanud Olivier Giroud suluseisus. Ka tolle otsuse määras VAR.

"Maguire oleks tulnud väljakult minema saata, see on selge," rääkis matši järel Chelsea loots Frank Lampard. "Loomulikult muutis see mängu. Azipilicuetat lükati Williamsi otsa, seega oleks meie esimene värav pidanud lugema. Giroud oli varbaotsaga suluseisus ja seda ma mõistan."

"Ma ei saa aga aru, miks kohtunikud monitori poole ei vaata. Seda tuleks rohkem kasutada," lisas Lampard.

Video Chelsea esimesest tühistatud tabamusest: