Enne pühapäeval sõidetavat Rootsi ralli viimast kiiruskatset asub Neuville 6. kohal. Liider Elfyn Evansist jääb ta maha 39,2 sekundit. Arvestades seda, et tegelikult on sõidetud ühe tavalise rallipäeva kilometraaž, on vahe väga suur. Ilmselt jääb Neuville sellele kohale ka ralli lõppedes. Tema ees oleval Esapekka Lappil on omavahelises võitluses varuks 4,5 sekundit. Taga asub aga tiimikaaslane Craig Breen, kellel nagunii ei lubata Neuville'st mööduda.

Kesine seis, arvestades seda, et Neuville peab ennast MM-tiitli suurimaks soosikuks. Ilmselgelt pole tema kiirus olnud Rootsi muutlikes oludes tulevase tšempioni tasemel.

Tõsi, reedel startis Neuville rajale esimesena, ehk oli konkurentidega võrreldes ebasoodsamas positsioonis. Laupäeval olid olud tema jaoks paremad, kuid näiteks vahetult belglase järel startinud Lappiga venis vahe veel kukesammu jagu suuremaks. Neuville võitis küll päeva viimase - sprindi mõõtu - kiiruskatse, kuid ühelgi teisel lisakatsel pole ta Rootsis mahtunud isegi esikolmikusse.

Suur saavutus pole ka tiimi kolmanda numbri Breeni napp edestamine. Üsna kibedalt võib aga mõjuda teadmine, et Hyundai roolis vaid paar võistluspäeva veetnud Ott Tänak on temast selgelt kiirem. Näis, nagu oleks saarlane suutnud oma masina paremini seadistada. Seejuures kinnitasid nii Tänak kui ka kaardilugeja Martin Järveoja, et esialgu ei tunne nad ennast autos ülemäära mugavalt. Mis saab aga siis, kui eestlased on oma uue autoga harjunud? Midagi head see igatahes belglase jaoks ei tõota.

Neuville ise püüab teha halva mängu juures head nägu. Laupäevase rallipäeva lõpus rääkis ta, et tegi, mis suutis ning kõige tähtsam on auto teel hoidmine. Nii reedel kui laupäeval mainis ta mitmes usutluses, et eelkõige peab ta konkurendina jälgima Ogier' edenemist. Ei sõnagi Tänakust, ega sellest, miks ta värskele tiimikaaslasele nii suurelt kaotab.

Etteaimatavalt, viis Neuville jutu ka Rootsi ralli kärbitud pikkusele ning rääkis sellest, kui kummalise jõukatsumisega, on ikkagi tegemist. Viimase suhtes on tal muidugi tuline õigus. Samas ei muuda see fakti, et hooaja kokkuvõttes tiitliheitluses olevatest meestest, on ta selgelt viimane.

Neuville on aastaid kuulunud WRC-sarja kõige teravamasse tippu, kuid tiitlivõiduni pole küündinud. Vägevad võidud ja isegi MM-sarja liidriroll, on vaheldunud kummaliste rallidega, kus kiirust pole. Neuville tänavune hooaeg startis täpselt samas rütmis.