Kui võistluse avakatse, kus Poom – Järveoja näitasid WRC3 klassi seitsmendat aega, sõideti üsna talvistes oludes, siis päeva teisel katsel oli ka palju kruusalõike ja üks neist sai kahjuks eestlastele saatuslikuks. Ühe kiire lõigu lõpetanud vasakkurvis sõideti teelt välja ning sellega oli eestlaste võistluspäev lõppenud.

Kuna väljasõit toimus suure kiiruse pealt, siis sai lisaks autole kannatada ka Rolandi vasak käsi. Hilisemas arstlikus ülevaatuses tuvastasid arstid Poomi ühe sõrme nuki vigastuse, mis vajab taastumiseks ravi ja aega.

Kahjuks tähendavad reedese teise katse sündmused ja Rolandi terviseprobleem seda, et tänavusel Rootsi MM-rallil enam ta starti ei tule.

Roland Poom: „Kahjuks rallil palju sõita ei saanud. Väljasõidud ei tule alati sõiduvea pärast, kuid teeme järeldused ja unustame, mis juhtus ning liigume edasi. Olud olid keerulised, kruusa peal oli uskumatult hea pidamine, mida ei osanud oodata ja väsinud rehviga jää peal jälle väga libe. Kahju, et ei saanud seekord rohkem sõita ja kogemust koguda, kuid kõik ei peagi lihtsalt tulema. Tegutseme edasi.“