Kaks esimest geimi kuulusid võrdlemisi kindlalt Saaremaale, kui vastastele loovutati vastavalt 20 ja 19 punkti. Kolmandas geimis suutsid võõrustajad oma mängu käima saada ning 10:10 viigiseisult võideti kolm silma järjest. Ehkki saarlased jõudsid korra vaid punkti kaugusele, siis Almeria mängumehed väikest edu käest ei andnud ja kallutasid geimi enda kasuks 25:19.

Viimaseks jäänud neljandas geimis tõestasid külalised, et kolmanda kaotus oli kõigest juhus. Saaremaa mängumehed enam vastastele võimalust ei jätnud ning võitsid viimase vaatuse koguni 25:16. Almeria Unicaja alistamiseks kulus saarlastel kokku üks tund ja 50 minutit.

Üleplatsimeheks kerkis Saaremaa brasiillasest täht Daniel Maciel 20 punktiga, Javier Jimenez panustas võitu 16 silma. Kahekohalise punktisummani jõudsid veel Henri Treial (12) ja Keith Pupart (11). Almeria resultatiivseim oli Guilherme Magnani Hage 13 silmaga, Pablo Sergio Koukartsevi nimele kanti 11 punkti.

"See oli väga raske mäng, nagu oligi oodata, sest meie vastas oli meeskond, mis mängib suurepärast bloki- ja kaitsemängu," rääkis Maciel. "Võti oli see, et mängisime koos, võitlesime koos ja lahendasime koos keerulisi hetki. Minule isiklikult oli see võit väga oluline, ma valmistusin just selleks mänguks väga pikalt. Nägime selle tulemuse nimel palju vaeva. Näiteks olen servi harjutanud, analüüsinud läbi vastaste nõrkused ja täna sihtisin neid."

Kodutöö oli tehtud hästi, Maciel lõi 4 serviässa. Treial, teine õhtu suur kangelane, oli aga blokikuningas - sealt sai ta kuus punkti. Kokku pani Saaremaa blokke 14 Unicaja 6 vastu ehk meeskonna bloki-kaitse taktika on treener Ioannis Kalmazidise käe all väga hästi toimima saadud.

Koos võiduga ühtlasi 10 000 eurot auhinnaraha teeninud Saaremaad ootab kaheksa parema seas ees tugev Itaalia ülitugev klubi Milano Allianz Powervolley. Itaalia kõrgliigas hoiab Milano viiendat positsiooni.

Erinevalt mõnest muust alast tähendab võrkpallis eurosarjas edasipääsemine klubidele vaid lisakulutusi, tagasi ei ole Eesti klubid siiani saanud sealt midagi. Nüüd said. Tõsi, see on kommiraha, mis ei kata Saaremaa klubi tegevjuhi Hannes Sepa sõnul isegi Hispaania reisi kulusid. Aga parem ikka kui mitte midagi. Poolfinalistid teenivad 15 000 eurot, finaali võitja 50 000 ja kaotaja 30 000.

Veerandfinaal ongi jäänud Eesti võrkpalliklubide laeks eurosarjades. Kõige kõvem saavutus on Pärnu jõudmine veerandfinaali tugevuselt teises eurosarjas (nüüd kannab nime CEV Cup, toona TOP Teams Cup) aastal 2003. Hiljem on kolmandas sarjas ehk Challenge Cupil jõudnud veerandfinaali kahel korral Tallinna Selver (2008 ja 2011).

Kohtumist saab järele vaadata siit:

Ülesanne on raske, aga mitte võimatu. Saaremaa kaotas kodusaalis 1/8-finaali avamängu 2:3, täna vajavad nad 3:0 või 3:1 võitu, 3:2 võidu korral tuleb parem olla ka kuldses geimis. Veerandfinaal ongi jäänud Eesti võrkpalliklubide laeks eurosarjades. Kõige kõvem saavutus on Pärnu jõudmine veerandfinaali tugevuselt teises eurosarjas (nüüd kannab nime CEV Cup, toona TOP Teams Cup) aastal 2003. Hiljem on kolmandas sarjas ehk Challenge Cupil jõudnud veerandfinaali kahel korral Tallinna Selver (2008 ja 2011).

Erinevalt mõnest muust alast tähendab võrkpallis eurosarjas edasipääsemine klubidele vaid lisakulutusi, tagasi ei ole Eesti klubid siiani saanud sealt midagi. Nüüd on Saaremaal võimalik teha ajalugu. Kui jõutakse veerandfinaali, teenitakse 10 000 eurot. Tõsi, see on kommiraha, mis ei kata Saaremaa klubi tegevjuhi Hannes Sepa sõnul isegi Hispaania reisi kulusid. Aga parem ikka kui mitte midagi. Poolfinalistid teenivad 15 000 eurot, finaali võitja 50 000 ja kaotaja 30 000.

See, et auhinnaraha jagatakse kaheksale meeskonnale, on uuendus. Varasemate veerandfinaalidega seotud olnud Avo Keele (Pärnu kordamineku ajal oli ta mängija, Selveris peatreener) kinnitusel toona neile mingit auhinnaraha ei jagatud. „Võib-olla võitja sai midagi, seda ma ei tea,” sõnas Keel.