Saar ja Gorlatš tegid oma selle aasta Fed Cupi debüüdi olukorras, kus Jelena Malõgina oli avamängu Elisabetta Cocciarettole kindlalt 1:6, 1:6 kaotanud ja Anett Kontaveit teises mängus Camila Giorgi üle dramaatilise 6:3, 4:6, 7:6 (4) võidu saanud. Saar ja Gorlatš alustasid paarismängu südilt, kuid pidid siiski tunnistama Jasmine Paolini ja Martina Trevisani 6:3, 6:2 paremust.

"Kuna Anetil oli pärast enda mängu natuke seljaga probleeme, hoidsime teda homseks. Valeria ja Katriini valisin ülejäänud nelja mängija seast sellepärast, et mõlemal on oskus lüüa palli kiiremini ja kõvemini," põhjendas Tamla, tunnistades, et kaalus ka Saare ja Saara Orava kombinatsiooni, kes on koos võitnud paarismängu ITF-i tiitli.

Tamla lisas, et ka Malõgina jäi paarismänguks pingile just homset üksikmängu silmas pidades.

"Palusin neil mängida nii julgelt kui võimalik ja jäin tegelikult paarismänguga väga rahule. Huvitav algus oli - kuni 3:3-ni ei hoidnud keegi oma servi, mida ei juhtu just tihti. Ma ei saa öelda, et tüdrukud kehvasti oleks servinud, aga vahel lihtsalt läheb nii, et ei saa servigeimi hoitud," sõnas Tamla.

Valeria Gorlatš: "Arvestades, et me pole varem kunagi omavahel paari mänginud, vaid pigem üksikmängus teineteisega kohtunud, siis sujus meil päris hästi. Vastased tegid lõpus võrgumängus vähem vigu, meil tulid lõpuks topeltvead ja võrgumängus vead sisse. Esimene serv meil ka hästi ei sujunud. Nii ta vaikselt läks... Üldiselt oleme oma paarismänguga rahul."

Katriin Saar: "Kiidan Valeriat! Isegi, kui mul nii hästi välja ei tulnud, oli mul tema näol emotsionaalne tugi olemas."

Kontaveit oma seljaprobleemist: "Tundsin mängu lõpus, et selg on kange. Täna oli päris palju jooksimist. Teadsin, et kui oleksin paarismängu mänginud ja äkki kolm setti veel väljakul olnud, siis kindlasti poleks mul homme hea olla."

"Meie mäng oli väga kõrgetasemeline. Vastane mängis hästi ja näitas jõulist tennist. Andsin endast kõik, et veel üks pall väljakusse saada ja panna ta lisalööki mängima," kommenteeris Kontaveit mängu Giorgiga.

Kolmandas setis mängis Kontaveit maha 5:2 eduseisu ja lasi itaallannal seti kiiresse lõppmängu viia. "Ta hakkas sellest hetkest paremini servima. Ma ei saanud 5:3 peal enda esimest servi sisse ja ta tõrjus teist servi väga agressiivselt. Tie-break oli väga tasavägine, aga ma kaitsesin hästi ja panin teda rohkem palle lööma. See mulle lõpuks võidu tõigi."

Eile kaotas Eesti 1:2 ka Kreekale. Homses viimases alagrupimängus kohtutakse algusega kell 16 Austriaga. Alagrupis viimaseks jäämise korral tuleb laupäeval pidada play-off matš oma liigasse püsima jäämise nimel.

Kuna Austria võitis täna 2:1 Kreekat, on Eestil veel võimalus alagrupis tulla teiseks ning jääda ka viimaseks. Edasipääs oleks kindel juhul, kui võidetaks 3:0 Austriat ning Kreeka kaotab Itaaliale. 2:1 võidu korral hakatakse lugema settide ja vajadusel geimide vahet.

B-grupis teiseks jäämise korral kohtutaks laupäeval üleminekumängudele pääsemise nimel ülitugeva Ukrainaga.