Tottenham pääses 12. minutil Jack Stephensi omaväravast juhtima, kuid Shane Longi tabamus 34. minutil viigistas seisu. Teise poolaja keskel pääsesid omakorda ette külalised, kui täpne oli Danny Ings.

Southamptoni eduseis siiski pikalt ei püsinud. Loetud minutid hiljem tõi 2:2 viigiseisu tabloole Lucas. Tottenham kindlustas võidu 87. minutil tänu Heung-min Soni poolt realiseeritud penaltile.

Tottenhami peatreener Jose Mourinho tunnustas pärast rasket matši vastaseid. "Parem tiim väljakul kaotas," sõnas portugallane Sky Sportsile. "Kui vaadata olukorda pragmaatiliselt, siis neil olid kõik mehed kohal ja nad olid saanud päeva võrra rohkem puhata."

"Meil oli tõelisi raskusi meeskonna kokkupanemisega. Paljud olid veel pärast Manchester Cityga kohtumist (Tottenham alistas pühapäeval City 2:0 - toim) väsinud. Southampton oli meist parem, kiirem ja füüsiliselt tugevam."

"Minu mängijad reageerisid olukorrale aga fantastiliselt," kiitis Mourinho oma hoolealuseid. "Nad näitasid südant ja andsid endast parima. Parem tiim küll kaotas, aga me väärisime võitu."

Avamatš oli lõppenud 1:1 viigiseisul.

Kaheksandikfinaalis ootab Tottenhami ees Norwich City.