Igapäevaselt Itaalia esiliigas Rooma Eurobasketis palliv Veideman peab 16. veebruaril koduklubiga Sitsiilias järjekordse liigamängu ning juba päev hiljem sõidab ta Eestisse koondise juurde.

„Oleme peatreener Jukka Toijalaga koondises osalemisest rääkinud ning piletid on juba olemas,“ rääkis Veideman. Ühes korvpalliportaalis levitatud Eesti koondise nimekirja, kust Veidemani nimi puudu, hindas ta ilmselt väljamõeldiseks.

Täna avaldas Eesti Korvpalliliit ka koondislaste niinimetatud laia nimekirja (vaata siit), kus leidub koguni 24 pallurit. Lühem variant avalikustatakse kolmapäevasel pressiüritusel.

Lai nimekiri on tõesti lai, sellest leiab näiteks ka mullu koondisega lõpparve teinud vanameister Kristjan Kanguri, kes hiljuti ütles, et tema naasmise tõenäosus on üks protsent, kui ka juba pikka aega vigastusega palliplatsilt eemal oleva Erik Keeduse. Mõistagi on nimekirjas ka Veideman.

Tänavust hooaega Rakvere Tarvas alustanud Veideman liitus Rooma klubiga detsembri lõpus ja on seal tänaseks pidanud seitse kohtumist ning kogunud keskmiselt 32 minutiga 13,4 punkti ja 3,1 söötu.

„Oma mängu poolest on kõik korras, aga meeskonnana on raske. Õnneks oleme kaks viimast kohtumist võitnud,“ sõnas ta. „Meie peamine eesmärk on liigasse püsima jääda. Play-off kohast ei saa enam unistada.“

Itaalia esiliiga oma divisjonis asub Veideman koos kaaslastega 14 meeskonna hulgas 12. real. „Taseme poolest on natuke nõrgem meeskond kui minu eelmised välisklubid.“

Veideman tegutseb koduklubis peamiselt oma lemmikpositsioonil, number kahe kohal. Oma rolli kohta on tal aga arusaam kõikuv. „Vahepeal sain juba oma rollist aru, nüüd jälle ei saa. Eelmine nädal lihvisime mitmel treeningul liikumist, kuidas pall jõuab lõpuks minuni. Viimases mängus ei juhtunud seda aga kordagi,“ tõdes ta. „Treener selgitas, et kaaslased ei oska mind lihtsalt näha.“

Itaalia Siere A2 põhiturniiri lõpuni jääb veel viis vooru , neist kolm mängitakse ära enne koondise akent. Liigasse püsimajäämiseks vajalike võite tuleb püüda nende meestega, kes praeguseks meeskonnas paigas. „Kõik üleminekud on siin liigas juba lõppenud,“ selgitas ta.