„Kuigi tavapäraselt tõesti sõidab BMX-rattaga rohkem mehi kui naisi, siis tegelikult pole trikitamise osas mitte mingit vahet – naised on täpselt sama võimekad kui mehed,“ ütles BMX-treener William Kass, kelle juhendamisel elustiiliblogija ning sisulooja Iti-Pätrik Järve ning BMX-trenni õpilane Liis Lokk Spot of Tallinnas trikitamist õppisid. Kass tõi välja, et kuigi võib-olla on alguses tüdrukutel pisut raskem endas julgust leida, siis kogemuse kogunedes polevat enam mitte mingit vahet.

Kassi juhendamisel õpetati Itile selgeks elementaarsed pargisõidu põhitõed ning näidati lihtsamaid trikke, millega enne peadpööritavamate šedöövriteni jõudmist tegeleda võiks. Liis, kes on ka varasemalt trikirattaga trikke teinud, sai hakkama pisut pöörasema saavutusega: nimelt tegi ta esimese Eesti naisena ära BMX-rattaga tagurpidi salto.

Väljakutse raames esmakordselt BMXiga trikitanud Iti Pätrik Järve sõnul oli see kogemus oluliselt raskem, kui esialgu tundus, aga olenemata sellest on ta saavutatu üle õnnelik. „Nüüd saan aru, kui rasked need Suurhallis nähtavad trikid tegelikult on,“ rääkis Järve ning usub, et BMX-ratturitel ei hakka kunagi igav, sest nüansse, millele tähelepanu pöörata, on palju. „Aga just see teebki selle kõik ligitõmbavaks.“

Emotsioone täis video lõpus kutsuvad mõlemad tüdrukuid kõiki otseloomulikult ka 8. ja 9. veebruariks Saku Suurhalli, sest sedavõrd kõrgetasemelist trikitamist näeb Eesti harva. Spetsiaalne naistele suunatud BMX võistlus toimub Saku Suurhallis 9. veebruaril.

Simple Session 20. sünnipäeva põhivõistlusest võtab kokku osa ligi 180 rulatajat ning ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused avab laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula-, kui ka BMX kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb ka kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. 9. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejad, kelle osalusel kulmineerib Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on tänavu esindatud Simple Sessionil ka naiste BMX distsipliin.