Varem on Sildaru võitnud Aspeni X-mängudelt kolm kuldmedalit pargisõidus, rennisõidus teenis ta hõbeda kõrvale esimese kulla. Lisaks on tal kaks hõbedat (2017 Big Air, 2019 rennisõit) ja üks pronks (2019 Big Air). Lisaks on eestlannal ette näidata 2017. aasta Euroopa X-mängude hõbe Big Airis.

Nagu ka 2019. aasta MM-il, tõi Sildarule kuldmedali viimane katse. Enne seda oli ta kanadalanna Rachael Karkeri järel teisel kohal.

"Viimasel ringil otsustasin, et teen esimese hüppe 900-kraadise. Ma arvan, et see päästis. Treeningutel ma esimese hüppena 900-kraadist hüpet ei teinud, seal ma ei tundnud ennast mugavalt isegi 540 kraadi puhul. See mõte, et ma läksin 900-t üritama, tuli hoo pealt. Tundus, et poodiumikoht on nagunii kindel, kaotada polnud midagi," rääkis Sildaru pärast võistlust Delfile.

Rennisõidu lõppjärjestus:

1. Kelly Sildaru (Eesti)
2. Rachael Karker (Kanada)
3. Cassie Sharpe (Kanada)
4. Kexin Zhang (Hiina)
5. Zoe Atkin (Suurbritannia)
6. Brita Sigourney (USA)
7. Valeriya Demidova (Venemaa)
8. Fenghui Li (Hiina)

Täna õhtul võistleb Kelly Sildaru X-mängudel pargisõidus. Otseülekannet näeb alates kell 21.00 Delfi TV vahendusel.

Enne võistlust: Kui Sildaru trumpalaks on olnud pargisõit, kus ta on teeninud 29 võitu järjest, siis ööl vastu pühapäeva ootab teda ees rennisõit. Sel alal on eestlanna aga võitnud karjääri kõige kaalukama medali – täiskasvanute MM-i kuldmedali.

Kui Big Airi hüpetes ja pargisõidus on Sildaru saanud X-Mängudel korduvalt startida, siis rennisõidus saab ta sel tasemel end proovile panna alles teistkordselt. Debüüdi tegi ta mullu, kui ta saavutas Cassie Sharpe'i järel teise koha. MM-il aga kohad vahetusid – Sildaru sai kulla ning Sharpe hõbeda.

Enne X-mängude treeninguid polegi Sildaru sel talvel rennisõitu teinud. Pealegi jäi eilne harjutuskord poolikuks, sest ta pidi tõttama Big Airi soojendusele.

"Sain oma võistlussõidu põhimõtteliselt lukku, mingid trikid vajavad veel lihvimist. Aga sain enesekindlust juurde. Vähemalt tegin mõned trikid ära, mille pärast enne põdesin," rääkis Sildaru. Kas eestlanna proovib ka MM-kulla toonud trikki switch (selg ees) 1080, ei soovinud ta avaldada.

Olukord on tänavu rennisõidus üsnagi huvitav. Kaks mulluse hooaja edukaimat sportlast, Sharpe ja Sildaru, pole tänavu sel alal veel võistelnud. Valitsev olümpiavõitja ja X-Mängude tšempion Sharpe kukkus suve lõpus Uus-Meremaal kaks korda ja lõpetab pika pausi alles Aspenis.

Tõnis Sildaru: „Cassie võiks sellest hoolimata ikkagi suurim favoriit olla. Aga kindlasti on seal teisedki ohtlikud. Rachael Karker on väga tugev, palju tugevam kui eelmisel aastal.”

MK-sarja tulemuste põhjal on medalisoosikute seas ka hiinlane Kexin Zhang, venelanna Valeria Demidova ja britt Zoe Atkin. Kõigil kolmel on tänavusest hooajast taskus üks etapivõit. Sildaru on rennisõitjatest taas ainus, kes teeb kaasa ka mõnel muul alal.

Stardijärjekord: Fenghui Li (Hiina), Valeria Demidova (Venemaa), Zoe Atkin (Suurbritannia), Brita Sigourney (USA), Kexin Zhang (Hiina), Rachael Karker (Kanada), Kelly Sildaru (Eesti), Cassie Sharpe (Kanada).

Rennisõiduga tehakse algust Eesti aja järgi kell 3.30. Otsepilti näeb Delfi TV vahendusel.