Võitjaks tõusis prantslanna Tess Ledeux, teise koha sai Mathilde Gremaud Šveitsist ning pronksi võttis tema kaasmaalanna Sarah Höfflin. Et tänavu punkte ei anta, on raske öelda, kaugele Sildaru medalist jäi, aga erinevalt poodimile kerkinutest ei teinud eestlanna kahekordseid saltosid.

Kõik naised said teha viis hüpet. Sildaru katsed järjekorras: saltoga 900 paremale, selg ees 1080 paremale, kaks korda selg ees haardevahetusega 1080 vasakule ja selg ees 1260 vasakule.

Lõppjärjestus:

1. Tess Ledeux (Prantsusmaa)
2. Mathilde Gremaud (Šveits)
3. Sarah Höfflin (Šveits)
4. Kelly Sildaru (Eesti)
5. Megan Oldham (Kanada)
6. Maggie Voisin (USA)
7. Isabel Atkin (Suurbritannia)
8. Margaux Hackett (Uus-Meremaa)

Kelly Sildaru intervjuu pärast võistlust:

Enne võistlust: 17-aastlane eestlanna oli mõned tunnid enne jõuproovi algust heas tujus.

"Viimasel treeningul oli hoogu juba rohkem. Samas ei saa öelda, et väga palju oli, aga vähemalt mingid trikid sain ära teha. See oli väga mõnus," rääkis mullu pronksi võitnud eestlanna.

Oma Big Airi sõjaplaani ei soovinud Sildaru avaldada. "Las see jääb saladuseks. Mitte, et ma midagi eriti plaaniksin, aga ei hakka midagi lubama. Vaatame jooksvalt, kuidas läheb. Ma arvan, et midagi väga üllatavat ei tule. Ja kui tuleb, siis on äge."

Võrreldes konkurentidega võivad Sildarul jalad pisut kangemad olla, sest poolteist tundi enne võistlust läheb ta rennisõidu treeningule. Seal saab ta olla pool tundi, sest siis on vaja juba Big Airi soojendusel kohal olla.

"Eks ikka väsitab, aga ma arvan, et mul on vaja veel võimalikult rennisõitu harjutada. Enne rennisõidu finaali on ainult 45 minutit soojenduseks, pean kuskilt lisaaega võtma, et kava lukku saada," selgitas ta.

Big Airi hüpete tänavused osalejad: Mathilde Gremaud (Šveits), Sarah Höfflin (Šveits), Isabel Atkin (Suurbritannia), Tess Ledeux (Prantsusmaa), Megan Oldham (Kanada), Kelly Sildaru (Eesti), Maggie Voisin (USA), Margaux Hackett (Uus-Meremaa). Atkini ja Hacketti asemel oleksid pidanud võistlema norralanna Johanne Killi ja šveitslanna Giulia Tanno, aga nad said treeningul vigastada.

Gremaud ongi ka sel korral suursoosikuks. Sel hooajal on ta võitnud ka kaks MK-etappi. Ühe võidu on saanud Killi.

„Kindlasti on tipus ka Giulia Tanno ja Tess Ledeux. Ma arvan, et nemad mängivad võidu peale. Kellyl on vaja kahekordset, et Big Airis medalikonkurentsis olla,” arvas võistluse eel Tõnis Sildaru, kes sel korral vaatab võistlust teleri vahendusel Euroopast.