Kuuel aastal maailmameistriks kroonitud Sebastien Ogier võitis neist viiel juhul ka Monte Carlo ralli. 2013. aastal leppis Ogier küll teise kohaga Sebastien Loebi järel, kuid toona ei teinud Loeb kaasa täishooaega.

Ogier oli parim ka mullu, kuid aasta lõpuks krooniti maailmameistriks ikkagi Ott Tänak. Sellega sai läbi pikk seeria, kus maailmameistriks tõusis rallimees, kes oli täishooaega sõitvatest meestest Monte Carlos parim.

Enne Ogier'i üheksal korral maailmameistriks tulnud Sebastien Loeb jäi MM-tiitleid võites viimati Monte Carlos võiduta 2006. aastal. Toona jäi ta alla Marcus Grönholmile. Igaks juhuks tasub mainida, et aastatel 2009 kuni 2011 Monte Carlo rallit ei sõidetud.

Kui eelmisel aastal suutis Tänak Monte Carlo ralli kolmanda koha pöörata hiljem MM-tiitliks, siis teatavasti lõppes tänavune ralli tema jaoks katkestamisega. Seega heidame pilgu ajalukku ning vaatame, millal suutis Monte Carlos katkestanud mees viimati MM-tiitli võita?

Viimati suutis seda Petter Solberg 2003. aastal. Seega on tänavust hooaega silmas pidades küsimus, kas Tänak suudab lõpetada 17 aastat kestnud seeria ehk just nii kaua aega tagasi suutis viimati Monte Carlos katkestanud mees hiljem maailma parimaks kerkida.