"Kui väga üldiselt öelda, siis edu tõi kvaliteet, sest mängijate individuaalne tase on meil ikka tunduvalt parem kui Luksemburgil. Aga hoopis teine oskus on neid pallurite tugevusi vormida ja sobitada omavahel, et tulemuseks oleks korralik meeskondlik etteaste ning see meil õnnestus," kommenteeris üle saja mängu Eesti koondises pidanud Johannson.

Eesti alistas avamängus neljapäeval võõrsil Luksemburgi 38:33, koduses Põlvas võideti pühapäeval 31:20. Avakohtumises tegid võimsalt skoori Karl Toom ja Jürgen Rooba, visates vastavalt kümme ja üheksa väravat, kordusmängus jagunesid tabamused võrdsemalt ning Rooba, Henri Sillaste, Mait Patrail ja Dener Jaanimaa said kirja viis väravat.

"Me ei teinud kaugeltki täiuslikke mänge. Konkreetselt esimeses kohtumises olime kaitses veidi uimased. Luksemburg uinutas meid pika rünnakuga ning meil kadus siis kohati kannatus. Hüpati süsteemist välja, et teha vaheltlõige või eksiti muudmoodi ja karistus tuli kiirelt," lahkas koondise kapten neljapäevast mängu.

"Põlvas seisime rohkem kui üks müür ja kui keegi sattus käeulatusse, pakkusime kohe kõva kontakti, et vastase rünnakut lõhkuda ja sundida nad passiivseks. Neid avamängu lohakusi ja vigu tuleb edaspidi vältida, sest nüüd tulevad kindlasti tugevamad vastased, kes juba nii kergelt kaotusseisust välja ronida ei luba," lausus Johannson.

Eesti koondis sai üle pika aja kokku parima võimaliku rivistuse ja Rumeenia tippklubis Bukaresti Steaua igapäevast leiba teeniva joonemängija sõnul oli see väga tähtis. "Järgmine kord ei pea enam keegi nii-öelda ABC-st alustama, kõik on süsteemiga tuttavad. Saame jätkata lihvimise ja täiustamisega, mitte õppimise ja teineteisega harjumisega," arvas ta.

"Pikemat pinki omades toimis paremini ka rotatsioon, sest see peab igal heal meeskonnal nii olema. Kõigil on erinevad individuaalsed tugevused ja hea treener oskab neid kasutada. Teatud skeemides on tugevad ühed, teistes aga teised mehed ning nõnda hoiame ka vastaseid varvastel ja ei tee neile elu lihtsaks," analüüsis Johannson.

Eesti koondis pole alati kodusaalis edukalt mänginud. Viimastest aastatest on head näited kohtumised Türgi ja just Luksemburgiga, kellest võõrsil saadi jagu, ent kodus tunnistati kaotusi. Johannsoni väitel pole teda isiklikult kodupublik kunagi kammitsenud.

"On meie endi asi tribüünid elama panna, et neist siis hiljem ise toituda. Põlvas saime võimsa hoo üles avapoolaja lõpuspurdiga, tribüün tuli kõrvulukustavalt kaasa ja teisel pooltunnil me enam tagasi ei vaadanud. Sügav kummardus Põlvast ja mujaltki saabunud publikule, kes muutis pühapäeva meie kõigi jaoks meeldejäävaks," kiitis koondise kapten.