2017. aasta NBA draftis Orlando Magicu poolt 25. valitud Pasečņiks on suurema osa karjäärist mänginud Euroopas. Läti hiiu Riia VEF-i ridades korvpalli teekonda alustanud Pasečņiks siirdus 2015. aastal Hispaaniasse, Herbalife Gran Canaria ridadesse, kus mullu mängis pool hooaega ka Siim-Sander Vene.

Hispaanias mängis lätlane kuni eelmise suveni. Nelja hooaja jooksul teenis mees kohalikus kõrgliigas võrdlemisi stabiilset mänguaega, aga klubi üheks liidriks ta siiski ei kerkinud. Isiklikus plaanis oli tema säravamaiks hooajaks Hispaania meistriliigas 2016/2017, kus 218-sentimeetrine tsenter tõi keskmiselt 16 minutiga 8 punkti ja 3,2 lauapalli. Mullu oli tema näitajad tagasihoidlikud 5,4 silma ja 3 lauapalli. Nüüd aga on mees juba NBA-s.

Kuigi Pasečņiks osutus 2017. aasta draftis valituks, otsustas Magic mehe kohe Philadelphia 76ersisse vahetada ja lätlase karjäär jätkus ikkagi Gran Canarias. Uue võimaluse ookeani taga sai lätlane aga mullu juulis.

3. juulil liitus Pasečņiks Washington Wizardsi suveliiga tiimiga. Oktoobri keskel teatas klubi, et on sõlminud lätlasega lepinguga. Vaid kolme päeva hiljem otsustati siiski Pasečņiksist loobuda. Seejärel hakkas lätlane mängima NBA tütarliigas G-league Capital City Go-Go ridades.

Kuna Wizards on tänavusel hooajal olnud hädas aga vigastustega, andis klubi lätlase uue võimaluse. Suur osa selles oli ka tsentri agendil Arturs Kalnitisel, kelle klientideks on veel Davis Bertans ja Brooklyn Netsis mänguaega teeniv 21-aastane Rodions Kurucs. 17. detsembril sõlmis Pasečņiks pealinnaklubiga lühiajalise lepinguga. Debüüdi tegi tsenter päev hiljem ja nüüdseks on tal kirjas 15 NBA kohtumist. Keskmisteks näitajateks on lätlasel selle ajaga kujunenud 20,4 minutiga 7,8 silma, 5,5 lauapalli ja 1,1 tulemuslikku söötu.

Wizards oli lätlase tasemega rahul ja möödunud nädala lõpus sõlmiti mängumehega uus kolme aasta pikkune leping. "Pasečņiks on suveliigas, Go-Go meeskonnas ja nüüd Wizardsiga mängides palju vaeva näinud ja ta on palju edasi arenenud," rääkis klubi tegevdirektor Tommy Sheppard.