Kui Pärmäkoski teatas loobumisest oma kodulehel, siis Niskaneni puudumisest kuulis Soome suusaliit alles väljaandelt Ilta-Sanomat, kes suusataja loobumise kohta kommentaari küsisid.

"Ma ei ole veel otsest informatsiooni meeskonnalt saanud, seega on mul raske hetkel kindlat positsiooni võtta," rääkis kohaliku suusaliidu tegevdirektor Ismo Hämäläinen. "Tahaksin, et kõik meie suusakoondislased oleksid Vantaas kohal, aga mõistan, kui reisimisest või treenimisest tulenevatel põhjustel ei saa sportlane kohale tulla."

Teatud kohalikel võistlustel peavad koondislased siiski olema. Näiteks on suusaliidul sportlastega tehtud lepingutes klausel, mille järgi saab alaliit käskida suusatajatel vähemalt Soome meistrivõistlustest osa võtta.

"Vahel pole mõistlik konflikti otsida, vaid tuleb vaadata üldpilti. Meie eesmärk alaliiduna on toetada suusatajaid ning et nemad ka meid vastu toetaks," jätkas Hämäläinen.

Äsja Saksamaal Dresdenis toimunud MK-etapil võistelnud Pärmäkoski ei osale Vantaas toimuval Soome meistrivõistluste etapil, sest soovib valmistuda eesootavaks nädalavahetuseks, kui maailmakarikasari jätkub Tšehhis Nove Mestos. Küll aga lubas soomlanna kohal olla jaanuari lõpus toimuvatel Soome meistrivõistlustel.