Levandi paiknes lühikava järel 13. kohal, kuid muret tegid kõige tähtsamad töövahendid – nimelt avastas uisutaja vahetult enne võistlust, et uisk on nüri ning puhas maandumine hüpetelt oli seega üsna võimatu.

"Nende uiskude tõttu oli Arletist jube kahju. Tema häälestus oli maksimaalne ning kuigi pakkusin talle kergema variandi, läks ta ikkagi võitlema, maksimumi püüdma ja raskemaid hüppeid tegema. Pettumus oli muidugi meeletu,“ rääkis Arleti treenerist ema Anna Levandi. "Pärast lühikava oli meil hirm, mis edasi saab – kas jõuame uisud vabakavaks reeglitekohaselt uuesti ära teritada ning need on talle võistluseks piisavalt mugavad?"

Abi siiski leiti ning juba laupäeva õhtul sai Levandi treeningut juba täies mahus nautida ning võistluseks valmistuda. Et eestlane pidi vabakava loosi tahtel kõigi võistlejate seas esimesena sooritama, polnud pääsu kergest närveerimisest.

„Ütlesin talle enne võistlust: „Kujuta ette, kui isa (Allar Levandi, Calgary olümpiapronks – toim.) oleks tornis hakanud kartma? Mis siis oleks välja tulnud? Mine ja ole julge!““ meenutas Anna. Ning Arlet oligi julge – punamustas kostüümis esitas ta Rodrigo "Concierto de Aranjuez“ saatel taaskord kirglikkusest pakatava kava ja pani täismaja endale kaasa elama. Tulemuseks 104,78 punkti.

„Väikesed vead olid sees, aga muidu läks nii nagu planeerisime,“ sõnas Arlet ja lisas: „Publik oli tõesti äge! Kogu aeg plaksutati ning anti hoogu juurde!“

Levandi esinejameisterlikkust kiitsid ka paljud Lausanne’i kohale tulnud tippiluuisutajad, sealjuures Kanadast pärit olümpiavõitja Patrick Chan. „Rõõm kuulda, et ta teistele meelde jääb,“ sõnas Anna.
„Arlet tahab olla ilus uisutaja – tal on omapärane stiil, ta tahab olla meeldejääv. Tavaliselt tahavad poisid oma kavva rohkem hüppeid, kuid näen, kuidas Arlet tahab siduda kõik elemendid – sirutab varbaid, sirutab selga ning näitab oma graatsilisust.“

Ent millal näeb Arletit täiskasvanute olümpiamängudel? "Alguses peab ikka midagi tegema, et olümpiale jõuda. Ootan seda aega väga!“ sõnas Arlet tagasihoidlikult.

Pekingi taliolümpiamängud toimuvad ülejärgmisel talvel.