Velicka on ametlikult Kaunase Žalgirise mängija, tänavuseks hooajaks laenati ta Leedu kõrgliigas osalevasse Prienai tiimi. Leedu poole pealt on otsustajaks just Žalgiris.

"Velicka on valmis tulema ja Žalgiris on üldjoontes selle plaaniga nõus. Vaja oleks vaid väiksed detailid paika loksutada. Nüüd on vaja asjad läbi rääkida ka Cramo omanikega," lausus Reinbok.

20-aastane ja 196 cm pikkune tagamängija alustas Prienais tänavust hooaega hästi, aga pärast Kerr Kriisa ja Donatas Sabeckise liitumist on Velicka roll väiksemaks jäänud. 17 mängu jooksul on ta keskmiselt väljakul viibinud 25 minutit ning visanud selle ajaga 10,9 punkti ja andnud 4,4 resultatiivset söötu.

"Võrreldes mulluse Tartu-aastaga on ta pidanud Prienais tegutsema distsiplineeritumalt. Tartus oli tal roheline tuli ise improviseerida. Prienais on ta pidanud konkreetseid ülesandeid täitma. Kalev/Cramos oleks samamoodi. Ootame temalt, et meil tekiks võimalus Kyle Vinalese ja Aigars Škele minuteid vähendada ja sellega tõsta mängu intensiivsust nii kaitses kui ka rünnakul," selgitas Reinbok.

Liitumised ei tähenda, et Kalev/Cramol elavjõuga priisata oleks. Eilset võidumängu Valmiera üle vaatasid erariietes pingilt Kristjan Kitsing, Martin Paasoja ja Janari Jõesaar. Klubi loodab, et kaks esimest saavad nädalavahetusel platsile naasta, põlve vigastanud Janari Jõesaar läheb aga uuringutele.

"Võimalusi on kaks: kas Jõesaar peab ennast ravima hakkama või saab ta läbi valu mängida. Ma praegu ei oska öelda, kas see oli seotud tema varasemate põlvetraumadega või mitte. Ootame esimest võimalust, et uuringutele minna," ütles Reinbok.

Abitreeneri sõnul ei tähenda Velicka liitumine, et senistest tagaliini mängijatest üritatakse keegi omakorda laenule saata. "Kõigile meeldib treenereid mängida, aga peame arvestama vigastustega. Näiteks Valmiera vastu saime kasutada üheksat meest. Meie graafiku juures on normaalne, kui võistkonnas on 13-14 pallurit, mitte 12," ütles Reinbok.