Ainsana Soome klubina KHL-is mängiv Jokerit on pidevalt Soome meedias teemaks. Jutuainet pakuvad nii meeskonna esitused KHL-is kui klubi sidemed Venemaa ettevõtetega.

Lõppenud aasta mais sai viiekordsest NHL-i meistrist Jari Kurrist klubi suuromanik, kui oma aktsiatest otsustasid loobuda Venemaa president Vladimir Putini lähikonda kuuluvad ettevõtjad Gennadi Timtšenko ja vennad Arkadi ja Boris Rotenberg. Juunis aga müüs Kurri 40% klubi osalusest Venemaa firma Nornickel Soome haru, kelle omanikuks on Venemaa ettevõtja Vladimir Potanin. Seega oli Jokerite omanikering taas kohalikus ajakirjanduses erilise tähelepanu all.

Viimasel ajal on Jokerit rohkem kõneainet pakkunud aga oma esitustega. Heas hoos klubi on viimasest kümnest mängust võitnud kaheksa ja hoiab läänekonverentsis neljandat kohta. Alles uue aasta alustuseks võeti suur skalp, kui 6:0 alistati kahekordne meister Peterburi SKA.

Mis on Jokerite meeskonnas ja Soome ühiskonnas muutunud pärast seda, kui klubi omanikering vahetus? Kas nüüd on olukord rahulikum?

Soomes pakub Jokerit alati palju kõneainet. Me püüame keskenduda jäähokile ja luua meie mängijatele ja juunioritele keskkonda, kus neil oleks võimalik oma täielik potentsiaal ära kasutada. Oleme õigel teel, aga saame alati veel paremad olla.

Seega Soome meedia keskendub nüüd Jokerite tulemustele ja mängijatele rohkem kui omanikele?

Klubil on viimasel ajal hästi läinud ja oleme kohalikus meedias palju positiivset kajastust saanud. Loodame niiviisi jätkata.

Kas te saite meeskonna komplekteerisimel kõik mängijad, keda soovisite?

Olime rahul koosseisuga, kellega suvel treeninglaagreid alustasime. Hooaja jooksul on lisandunud veel soomlane Saku Mäenalanen ja tšehh David Sklenička. Meeskond on ilusasti kokku sulandunud, nagu on ka viimastest tulemustest näha olnud. Meil on hea kooslus kogenud mängijatest ja noortest talentidest.

Soome jäähokikoondis tuli mullu mais maailmameistriks. Missuguseid muutusi see Soome jäähokis tõi? Kas nüüd on jäähokis lihtsam sponsoreid leida ja publikut ligi meelitada?

Ma usun, et see näitas, et meeskonnatööga on võimalik saavutada kõike. See on alati olnud Soome hokis tähtsal kohal, aga kevadel triumfeerinud koondis tõestas seda veelgi enam. Soomel ei olnud oma suurimaid staare kohal, aga ikkagi võitsid nad kuldmedali.

Minu hinnangul tuntakse jäähoki vastu üldisemalt praegu suuremat huvi kui ehk mõned aastad tagasi. Peame siiski kõvasti edasi töötama, et publikunumbreid suurendada ja uusi toetajaid juurde meelitada. Meie kodumängud Helsingis on korralikud sündmused, aga otsime alati võimalusi, et veelgi edasi areneda.

Kas olete rahul Jokerite praeguse positsiooni ja mängutasemega sel hooajal KHL-is?

Alustasime hooaega võrdlemisi rahulikult, aga oktoobris hakkasid asjad omavahel sobima. Oleme liiga parim meeskond, kui vaadata viimase 30 mängu tulemusi, seega liigume õiges suunas. 20 mängu on enne play-offe veel ees ja peame veelgi paremaks saama.

Olete jätkuvalt kindel, et KHL aitab Soome jäähokit edasi arendada?

Absoluutselt. Meie ajaloo jooksul KHL-is (Jokerit liitusid liigaga 2014. aastal - toim) on alati kolm-neli Jokerite mängumeest olnud esindatud ka Soome koondises jäähoki MM-il. KHL-is mängides oleme Euroopa tippmängijatele andnud võimaluse panna ennast proovile maailma tugevuselt teises hokiliigas.

Te mängite taas 2 KHL-i kohtumist Tallinnas. Miks just Tallinnas? Sest rohkem võõral pinnal mänge sel hooajal ei toimu?

Eelmisel hooajal Tallinnas toimunu oli väga suurepärane kogemus. Saime hiljem fännidelt palju positiivset tagasisidet. Seetõttu tahtsime tagasi tulla. Nüüd on see veelgi parem, sest saame mängida reedel ja laupäeval. Ootame väga eesolevaid kohtumisi.

Helsingi Jokerit ja Venemaa klubi Tšerepovetsi Severstal lähevad vastamisi juba sel nädalavahetusel kahel järjestikusel päeval. Reedel algab kohtumine Tondiraba jäähallis kell 18.30, laupäeval pannakse litter jääle kell 15.00.

Pileteid KHL-i kohtumistele saab osta SIIT!