Kerr säutsus reedel Twitteris, et asepresident Mike Pence valetas Soleimani setouse kohta 9/11 terrorirünnakus ning jagas oma kontol mitmeid õhurünnakut hukka mõistvaid postitusi.

"Üks asi, mis ma oma elu jooksul olen õppinud, on see, et sõjaküsimustes ei tasu meie valitsust uskuda. Johnson ja Nixon valetasid Vietnami kohta, Bush ja Cheney Iraagi massihävitusrelvade kohta. Nüüd valetab Pence Iraani ja Soleimani seotuse kohta 9/11-s," kirjutas Kerr.

Nimelt oli Pence Twitteris Soleimani tapmist õigustanud väitega, et ta "aitas salaja Afganistani reisida 10 terroristil 12-st, kes USA-s 11. septembri rünnakud läbi viisid".

Kerr viitab väljaande The Week uudisele, mille kohaselt eksis Pence faktiliselt lausa kahe väitega. Esimene neist puudutab lennukikaaperdajate arvu, mis oli tegelikult 19. 9/11 komisjoni ametliku raporti kohaselt "reisisid neist 2000. aasta oktoobrist 2001. aasta veebruarini Iraani või Iraanist välja 8-10". Ning kuigi raporti järgi on olemas tõendusmaterjal, nagu aidanuks Iraan Al-Qaeda liikmetel enne terrorirünnakuid Afganistani kaudu reisida, siis pole tõendatud, et Soleimani oli sellest teadlik.

Laupäeval reporterite ees seistes kinnitas Kerr oma vaateid ja hoiatas, et USA astub järjekordselt "võidetamatusse" ja "ebavajalikku" sõtta.

"Kardan, et me lõpetame järjekordses sõjas. Üritan oma Twitteri platvormi kasutada selleks, et tuletada inimestele meelde, et nad peaks ise kodutöö ära tegema, mitte pimesi lippu lehvitama ja meid järjekordsesse jamasse viima nagu me Iraagi puhul tegime," rääkis Kerr.

"Ma mäletan, milline patriootiline palavik NBA-d enne Iraagi sõda tabas. Alates sellest ajast oleme me teinud suurepärast tööd meie veteranide toetamisel, toonud neid mängudele ja neid ovatsioonidega vastu võtnud, mida ma kogu südamest toetan. Kuid ma arvan, et palju toetavam oleks meid üldse sellesse mitte segada, sõdureid nendesse võidetamatutesse ja ebavajalikesse sõdadesse üldse mitte saata."

"Meie riigil on valitsuse eksitamisega oma ajalugu, lugege kasvõi Vietnami ja Iraagi kohta. Faktid ei olnud faktid. Me peame praegu olema väga ettevaatlikud selle suhtes, mis meile öeldakse. Kui meid järjekordsesse sõtta viiakse, on selle mõjud nii paljudele peredele ja inimestele drastilised. Me peame praegu oma vägesid toetama sellega, et me survestame meie valitsust tegema õiget asja," lisas ta.

Kerr pole poliitilistel teemadel sugugi juhuslikult sattunud sõna võtma, vaid ta tunneb endal selleks oma tausta tõttu kohustust. Ta kasvas nimelt üles Lähis-Idas ning islami terroristid tapsid 1984. aastal Liibanonis Beirutis tema isa. 54-aastane Kerr sündis samas linnas 1965. aastal. Tema isa Malcolm H. Kerr oli Lähis-Idale ja Araabiamaadele spetsialiseerunud ülikooliprofessor ning Beiruti Ameerika ülikooli president. Ta tapeti oma kontori ees kahe relvastatud mehe poolt. Vastutuse tapmise eest võttis Islami Džihaad.