Põhjanaabrite U18 rahvusesindus alustas mängu enesekindlamalt, haarates 11:2 eduseisu. Eesti sai esimesest ehmatusest üle ja avaveerand lõppes Soome 21:16 juhtimisel. Teine mänguperiood kulges tasavägiselt ning eestlased suutsid poolajaks jõuda 42:42 viiginumbriteni.

Riietusruumidest tulid värskemalt tagasi soomlased, kes alustasid kolmandat veerandaega 10:0 vahespurdiga. Heiko Rannula juhendatav Eesti oli hädas pallikaotuste ja visketabavusega, kuid suutis enne otsustavat mänguperioodi kaotusseisu vähendada neljale punktile (62:66).

Eesti viigistas 8 minutit enne normaalaja lõppu seisu ja pärast Markus Ilveri tabavat kolmest ja Ken-Martti Reinarti lähiviset oli kodumeeskonna eduseis kasvanud seitsmele punktile – 73:66. Seda kõike tänu agressiivsele kaitsemängule. Soomlased tabasid veerandaja esimese korvi kui kellale oli jäänud neli ja pool minutit. Kirsipuu ja Ilver tabasid veel kaare tagant ja Eesti juhtis juba 12 silmaga. Soome motivatsioon oli sellega murtud. Põhjanaabritel lubati mängu viimasel kümnel minutil visata vaid 8 silma, samal ajal kui Eesti skooris 23.

Markus Ilveri ja Hugo Toomi arvele jäi võrdselt 21 punkti ja 9 lauapalli. Võimsa esituse pakkus ka Johannes Kirsipuu, kelle kontosse kanti 18 silma, 6 lauapalli, 6 resultatiivset söötu ja 4 vaheltlõiget. Max Besselink vastaste poolelt skooris 16 punkti.

Teises U18 noormeeste kohtumises alistas Läti 79:60 Rootsi koondise. Turniiri esikoha selgitavad seega välja Eesti ja Läti, kes lähevad homme vastamisi kell 17:45.

U16 vanuseklassi kohtumises alustas paremini Soome, kes asus avaveerandi järel juhtima 17:11. Väljakuperemehed tegid mänguperioodi alguses 10:0 vahespurdi, kuid põhjanaabrid suutsid poolajaks säilitada 34:30 eduseisu.

Seisult 36:35 tegi Soome 9:0 vahespurdi ja eestlaste peatreener Kris Killing oli sunnitud aja maha võtma. Otsustavale veerandile tuli eestlastel vastu minna 43:56 kaotusseisus. Kohtumise lõpp kuulus selgelt vastastele ja U16 rahvuskoondis pidi leppima turniiri teise kaotusega.

Eesti suurimaks korvikütiks kerkis Karl Gustav Jurtšenko 13 silmaga, Karl Markus Poomi arvele jäi 12 punkti. Soome poolelt kogus Eino Pällijeff 19 punkti ja 9 lauapalli.

Teises U16 poiste kohtumises alistas Rootsi tulemusega 75:68 Läti. Eesti lõpetab turniiri homme kell 15:30 mänguga Läti vastu.