Eesti Spordiajakirjanike Seltsi (ESAS) hääletusel osales 43 seltsi liiget. Aasta treeneri kategoorias andsid nad punkte kokku kümnele treenerile või treenerite duole. Iga hääletaja reastas enda sedelil esikolmiku, kes pälvisid vastavalt kolm, kaks ja ühe punkti.

Enim esikohti – 23 – ja kindla võidu võtsid odaviskaja Magnus Kirdi abilised Indrek Tustit ja Marek Vister, kogudes 90 punkti. Teiseks platseerus spordiajakirjanike hääletusel freestyle suusataja Kelly
Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru, kes sai kümme esikohta ja kokku 59 häält. Kuus ajakirjanikku asetasid esimeseks Eesti naiste võrkpallikoondise esimest korda EM-finaalturniirile viinud Andrei Ojametsa, kes kogus 48 punkti ja oli ESAS-i hääletusel kolmas.

Esiviisik eraldus ülejäänutest üsna kindlalt. Neljanda koha sai kümnevõistleja Maicel Uibo abiline Petros Kyprianou 26 punktiga, viie punktiga jäi talle alla Venemaa rannavolleduo maailmameistriks viinud Rivo Vesik, kes teenis ka kolm esikoha. Ühe esikoha sai ka FC Flora peatreener Jürgen Henn, kes üldarvestuses jagas seitsmendat kohta.

ESAS-i 2019. aasta treeneri hääletuse tulemused:

1. Indrek Tustit ja Marek Vister 90 (23)
2. Tõnis Sildaru 59 (10)
3. Andrei Ojamets 48 (6)
---
4. Petros Kyprianou 26
5. Rivo Vesik 21 (3)
6. Ahto Raska 6
7.-8. Jürgen Henn 3 (1)
7.-8. Caspar Austa 3
9.-10. Üllar Põvvat 1
9.-10. Markko Märtin 1