Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles avaldas tänu kõigile, kes aasta sportlaste valimisel osalesid. „Oli suurepärane spordiaasta, mis pakkus rohkelt emotsioone ning see kajastub ka aktiivsuses rahvahääletusel. Täname kõiki, kes hääletusest osa võtsid ja oma lemmikute poolt hääletasid. Nüüd ootame kõiki otseülekandele kaasa elama – oodata on uusi meeldejäävaid hetki armastatud sportlastega, üllatusi ja meeleolukat show’d,“ lubas Sukles.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 80 459 unikaalset hääletajat, mida on mullusest enam kui veerandi võrra rohkem. Samuti osalesid hääletusel 67 spordiorganisatsiooni ning 43 spordiajakirjanikku.

Aasta meessportlane 2019 nominendid on:

· Heiki Nabi

· Magnus Kirt

· Maicel Uibo

· Ott Tänak

Aasta naissportlane 2019 nominendid on:

· Anett Kontaveit

· Epp Mäe

· Kelly Sildaru

· Kristin Tattar

Aasta võistkond 2019 nominendid on:

· Kurlingupaar Marie Turmann – Harri Lill

· Rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja

· Võrkpallimeeskond

· Võrkpallinaiskond

Aasta treener 2019 nominendid on:

· Andrei Ojamets

· Petros Kyprianou

· Treeneriduo Indrek Tustit – Marek Vister

· Tõnis Sildaru

Samuti kuulutatakse "Spordiaasta Tähed 2019" galal välja Aasta noorsportlane 2019, Eestimaa Spordihing 2019 ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna "Sport ja jätkusuutlik arhitektuur" laureaat, selguvad Eesti aasta sportlikuim vald ning maakondade parimad spordiklubid. Lisaks antakse galal üle ka Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali tänavused aastapreemiad ning aasta veteransportlase ja parasportlaste auhinnad.