15 parema tehingu hulka mahuvad nii Soome koondise superstaari Teemu Pukki siirdumine Norwichi, Zlatan Ibrahimovici omaaegne liitumine Manchester Unitediga kui ka Robert Lewandowski üleminek Dortmundi Borussiast igipõlise rivaali Müncheni Bayerni juurde. Esikohale ei mahu aga ükski neist superstaaridest.

Goal.com-i hinnangul on hoopis prantslasest ründaja Andre-Pierre Gignac siirdumine 2015. Marseille'st Mehhiko kõrgliigasse, Tigresi ridadesse, kümnendi parim tehing. 171 mänguga Mehhiko meistisarjas 100 väravat löönud Gignac on aidanud koduklubi neljal korral kohalikuks meistriks.

Andre-Pierre Gignac on vallutanud Mehhiko

Teisele kohale platseerub Brasiilia legendi Dani Alvesi Barcelonast lahkumine 2016. aastal ja Torino Juventusega liitumine. Ühe hooaja Itaalias veetnud Alves kerkis klubi üheks tugitalaks ning aitas Itaalia hiiu taas meistriks ja pääses ka kohaliku kõrgliiga sümboolsesse koosseisu.

Kolmanda koha on edetabelis teeninud brasiillasest keskkaitsja Miranda. 2011. aastal Sao Paolost üleminekutasuta Hispaaniasse Madridi Atleticoga liikunud kogenud mängumees on üks põhjustest, miks Atleticost sai lõppeva kümnendi üks edukamaid meeskondi. Koos uruguailase Diego Godiniga moodustati legendaarne keskkaitse paar, mis aitas Atletico nii Hispaania meistriks, Euroopa Liiga võitjaks kui ka Meistrite liiga finaali.

Ründajatest mahtusid Gignaci järel esikümnesse veel Robert Lewandowski, Teemu Pukki ja Zlatan Ibrahimovic. 31-aastane Poola ründaja on Bayernis jätkanud sealt, kus Dortmundis pooleli jäi. Poola väravamasin on Bayerniga võitnud viis Saksamaa meistritiitlit ja neljal korral kerkinud kõrgliiga suurimaks väravakütiks. Goal.com-i edetabelis teenis Lewandowski neljanda koha.

Kaheksandale reale platseerus soomlasest staar Teemu Pukki. 2018. aastal Norwichiga liitunud Pukki lõi mullu esiliigas 29 väravat, mis aitasid koduklubil kerkida Premier League'i. Pukki on tõestanud, et suudab ka Euroopa kõrgeimal tasemel tegusid teha, olles löönud tänavu juba 9 väravat.

Esikümne lõpetab Ibrahimovic, kes 2016. aastal PSG-st Manchester Unitedisse siirdus. Kogenud rootslane lõi punasärkide rivistuses kokku 29 väravat, aidates klubi Euroopa Liiga ja Inglise liigakarika võitjaks.

Lõppeva kümnendi TOP15 parimad tasuta üleminekud:

1. Andre-Pierre Gignac liikumine Marseille'st Tigresisse 2015. aastal

2. Dani Alvesi liikumine Barcelonast Juventusesse 2016. aastal

3. Miranda liikumine Sao Paolost Atleticosse 2011. aastal

4. Robert Lewandowski liikumine Dortmundist Bayernisse 2013. aastal

5. Andrea Pirlo liikumine AC Milanist Juventusesse 2011. aastal

6. James Milneri liikumine Manchester Cityst Liverpooli 2015. aastal

7. Mathieu Flamini liikumine AC Milanist Londoni Arsenali 2013. aastal

8. Teemu Pukki liikumine Brondbyst Norwichi 2018. aastal

9. Paul Pogba liikumine Manchester Unitedist Juventusesse 2012. aastal

10. Zlatan Ibrahimovici liikumine PSG-st Manchester Unitedisse 2016. aastal

11. Rauli liikumine Madridi Realist Schalkesse 2010. aastal

12. Santi Cazorla liikumine Arsenalist Villareali 2018. aastal

13. Jesus Navase liikumine Manchester Cityst Sevillasse 2017. aastal

14. Sami Khedira liikumine Madridi Realist Juventusesse 2015. aastal

15. Miroslav Klose liikumine Müncheni Bayernist Rooma Laziosse 2011. aastal