Nii Briti erinevate väljaannete kui kohalike kihlveoportaalide ennustusel on praegu enim ohus Arsenali peatreeneri Unai Emery, Evertoni lootsi Marco Silva ja West Ham Unitedi pealiku Manuel Pellegrini töökohad, aga murepilved on ka Ralph Hasenhüttli (Southampton) ja Ole Gunnar Solskjaeri (Manchester United) pea kohal.

Everton

Kõige suurima küsimärgi all on ekspertide sõnul just Marco Silva tulevik. 2018. aasta suvel suurte lootustega Evertoni juhendama asunud 42-aastane portugallane pole meeskonnaga loodetud tulemusi saavutanud. Eelmine hooaeg lõpetati küll korralikul kaheksandal kohal, aga tänavust sügist on alustatud katastroofiliselt.

Premier League’is hoitakse 14 punktiga alles 16. kohta. Väljalangemistsoon on vaid nelja silma kaugusel. Viimasest üheksast kohtumist on kaotatud koguni kuus ja võidetud vaid kaks. Oma värav on suudetud puhtana hoida kolmes matšis, kusjuures neist kaks esimest tulid kahe esimese mänguvooruga. Viimati sai Everton tagasilöögi möödunud nädalavahetusel, kui kodus jäädi 0:2 alla Norwich Cityle. Norwich polnud enne matši juba seitse kohtumist võidurõõmu saanud tunda.

Ka järgmised kohtumised ei tõota surve all olevale Silvale midagi lihtsat. Kõigepealt minnakse võõrsil vastamisi suurepärases hoos oleva Leicester City ja tabeliliidri Liverpooliga. Seejärel võõrustatakse Chelseat. Detsembri keskel ootab ees Manchester United ja vahetult enne jõule minnakse vastamisi Arsenaliga.

Arvestades seniseid tulemusi ja eesootavaid vastaseid, on võrdlemisi tõenäoline, et portugallane saab kinga juba enne jõule. Tema potentsiaalse lahkumise korral peetakse Inglismaa meedias peamisteks kandidaatideks endist Evertoni peatreenerit David Moyesi, Bournemouthiga suurepärast tööd tegevad Eddie Howe’d ja Manchester City abitreenerit Mikel Artetat.

Arsenal

Viimaste nädalatega on üha enam ohtu sattunud ka Arsenali peatreeneri Unai Emery töökoht. Meeskond on võiduta juba viies Premier League'i kohtumises järjest. Viimati lepiti koduväljakul 2:2 viiki eelviimasel kohal paikneva Southamptoniga. Kodumeeskond tuli kahel korral kaotusseisust välja ning viigipunkti tõi alles Alexandre Lacazette'i tabamus kuuendal lisaminutil. Hooaega alustati küll korralikult, kuid nukker seeria on langetanud Arsenali kaheksandaks, Meistrite Liigast kohast jäädakse maha kaheksa punktiga.

Lisaks kehvadele tulemustele peab hispaanlasest peatreener Emery muretsema ka sisekliima üle. Klubi fännidega on tülli läinud nii endine kapten Granit Xhaka kui tema järel kaptenipaela endale saanud ründetäht Pierre-Emerick Aubameyang. Üha häälekamalt on toetajad hakanud nõudma ka Emery vallandamist.

Emery õnneks on Arsenali ees ootamas veidi lihtsam graafik kui Evertonil. Pühapäeval kohtutakse võõrsil Norwichiga, seejärel võõrustatakse Brighton and Hove Albionit. Pärast matši Brightoniga sõidetakse külla linnarivaalile West Ham Unitedile. Loetud päevad hiljem minnakse kodus vastamisi valitseva meistri Manchester Cityga ning nagu mainitud, siis veidi enne jõule ootab ees Everton.

Unai Emery võimalikeks asendajateks peetakse Wolverhamptoni peatreenerit Nuno Espirito Santot, City abitreenerit Mikel Artetat, Torino Juventuse endist lootsi Massimiliano Allegrit ja Arsenali legendi Freddie Ljungbergi, kes töötab praegu klubi juures abitreenerina.

West Ham United

Marco Silva ja Unai Emery järel spekuleeritakse enim West Hami pealiku Manuel Pellegrini saatuse üle. Kogenud tšiillane on Londoni meeskonda juhendamas teist hooaega.

Mullune hooaeg algas küll Pellegrini hoolealuste jaoks kehvasti, aga tänu tugevale lõpule lõpetati hooaeg korralikul 10. kohal. Tänavune hooaeg on aga möödunud vastupidises rütmis. Kui esimese seitsme mänguga oli kirjas kolm võitu ja vaid üks kaotus, siis järgmised kohtumised nii hästi enam läinud pole.

West Hamil on käsil seitsmemänguline võiduta seeria, millest kaotatud on koguni viis matši. Viimati jäädi kodus 2:3 alla Tottenham Hotspurile, kelle eest tegi peatreeneridebüüdi Jose Mourinho. Kehv seeria tähendab, et Londoni klubi on praegu esimesena väljalangemistsoonist väljas, kuid vahed tagumiste tiimidega on väikesed.

Pellegrini õnnetuseks midagi kerget aasta lõpus ees ootamas pole, kui praegusest esikaheksast viis meeskonda tulevad vastu järgmise seitsme kohtumise jooksul. Keeruline graafik hakkab pihta kohtumistega Chelsea, Wolverhamptoni ja Arsenali vastu.

66-aastase Pellegrini potentsiaalse lahkumise korral peetakse tema võimalikeks asendajateks eelkõige endist Newcastle Unitedi lootsi Rafael Benitezi ja Bournemouthi peatreenerit Eddie Howe'd.

Southampton

Southamptoni meeskonna eesotsas on oma esimest täispikka hooaega juhendajana alustanud "Austria Jürgen Kloppiks" tituleeritud Ralph Hasenhüttl. 52-aastane austerlane võttis meeskonna üle mulluse hooaja keskel, kui Southampton asus kõrgliigas viimasel kohal. Austerlase käe all jäädi napilt meistrisarja püsima, kui hooaeg lõpetati 16. positsioonil.

Tänavusel hooajal on aga meeskond taas heitlemas Premier League'i püsimajäämise nimel. Ehkki möödunud nädalal saadi võõrsil Arsenali vastu kätte viik, on tulemused olnud kehvad. Esimese 13 vooruga on kirjas vaid kaks võitu, millest viimane tuli septembri keskpaigas. Rekordiline kaotus saadi oktoobri lõpus, kui koduväljakul lasti Leicester Cityl lüüa koguni üheksa vastuseta väravat.

Juba järgmised kaks vooru võivad Southamptoni jaoks olla elulise tähtsusega. Nimelt ootavad ees vastasseisud kahe ülejäänud väljalangemistsoonis vireleva tiimi Norwich City ja Watfordiga.

Manchester United

Terve tänavuse hooaja jooksul on palju kõneainet pakkunud Manchester United ja meeskonna peatreeneri Ole Gunnar Solskjaeri saatus. Juba hooaja eel oli küsimusi, kuidas saadakse hakkama ilma Belgia tähe Romelu Lukakuta, kes siirdus Milano Interi ridadesse.

Ehkki hooaega alustati korraliku 4:0 võiduga Londoni Chelsea üle, siis järgmise seitsme vooruga saadi vaid üks võit juurde. Peamiseks probleemiks on olnud just vähesed väravad. Oktoobri lõpus saadud 3:1 võit Norwichi üle oli alles esimeseks kohtumiseks kõrgliigas pärast avavooru, kus United suutis lüüa mängus enam kui ühe värava.

Viimase viie vooruga on hakatud aga vastaste väravat tasapisi üha enam üles leidma. Alustuseks tehti 1:1 viik Liverpooliga, olles jätkuvalt ainus tiim, kes tabeliidrilt tänavu punkte röövinud. Seejärel alistati Norwich, kuid siis saadi 0:1 kaotus Bournemouthilt. Eelviimases voorus oldi 3:1 parem Brightonist ning viimati lepiti 3:3 viiki Sheffield Unitediga.

Meeskond on terve hooaja hädas olnud ka vigastustega, kui juba paar kuud on mängitud ilma Paul Pogba, Luke Shaw', Nemanja Maticita ning pikalt pole klubi saanud aidata Eric Bailly, kes viimati sai Premier League'i kohtumise kirja aprillis. Hiljuti sai vigastada ka praeguse hooaja üks tugitalasid, šotlane Scott McTominay.

Detsembris ootavad Unitedit Inglise kõrgliigas ees kohtumised Aston Villa, Tottenhami, Manchester City, Evertoni ja Watfordiga.

Üheks peamiseks kandidaadiks Solskjaeri kohale on Mauricio Pochettino, keda peeti võimalikuks asendajaks juba enne, kui ta Tottenhamist lahti lasti. Pikalt on Manchesteri tiimiga seostatud ka Juventusega viiel korral Itaalia meistriks kroonitud Massimiliano Allegrit.