Spordiarsti loengus leiab käsitlemist spordialade vahelised erinevused ja nende mõju organismile arsti pilgu läbi. Räägitakse lahti sagedasemad sportimisega kaasnevad terviseprobleemid ning vigastused. Analüüsitakse miks need tekivad ja kas on võimalik neid ennetada. Kuulaja saab vastuse, mis on ülepingutus ja ületreening - miks ja kuidas need tekivad. Arutletakse kuidas neid ära tunda ja ennetada? Mööda ei saa minna ka spordimeditsiinilistest terviseuuringutest sportlase tervise kaitseks ja kuidas seeläbi treeningud ohutuks muuta. Loengu lõpuks saab ülevaate terviseuuringute läbiviimise korraldusest Eestis.

Spordis haiguste ja taastumise teemaline loeng on üks Treeni teadlikult loengu sarjast, mida korraldab Tallinna Ülikool. Loengud toimuvad detsembrini teisipäeva õhtuti ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Järgmiste teisipäevade teemad on lihastreening, taastumine, treeningu mõju südamele ja ajule, jne (täpne kava all).

Lektor Agnes Mägi on spordiarst, vanemarst ja Tartu Ülikoolis õppejõud taastusravi erialal. Ta on Tartu Ülikooli Kliinikumi Spordimeditsiini ja taastusravi kliiniku osakonna juhataja ning viib igapäevaselt läbi noor-, tipp- ja harrastussportlaste tervisekontrolle.

Ta on Lõpetanud TÜ Arstiteaduskonna spordimeditsiini eriala ning täiendab end iga-aastaselt rahvusvahelistel konverentsidel, neid ise ka kaaskorraldades ja esinedes. Dr Mägi on töötanud spordimeditsiini erialal juba üle 30 aasta.

Kõik loengud algavad mugavalt peale tööd kell 18:00 ja kestus on ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on vaid 6 € (maksmine kohapeal, sularahas), sest loengusarja toetab osaliselt Tallinn Liigub.

Loengusari TREENI TEADLIKULT sügis 2019 on peale seda veel 2 viimast loengud. Need on:
03.12 Lihastreeningu enamlevinud vead ja õige viis - treener ja toitumisnõustaja Egle Eller-Nabi
10.12 Treeningu mõju kesknärvisüsteemile ja ajule - TLÜ professor Kristjan Port

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: https://www.tlu.ee/treeniteadlikult

Loengusarja korraldab TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut ja toetab Tallinn Liigub.
Inimestele teavitust aitab teha Delfi.

Artikliga on seotud osad varasemate aastate loengute täispikad videod, mida Delfi on filminud.