„Oleme 14 aasta jooksul arendanud koos toetajate, omavalitsuste ja riigiga üle saja rajaga terviseradade võrgustiku, mis ootavad külastajaid aastaringselt. Täna on meie peamised küsimused, kuidas radade kasutust veelgi tõsta, hajutada kasutajaid erinevate radade vahel ning rajad kogu perele ja igale vanuseastmele atraktiivsemaks teha,” ütles Eesti Terviserajad SA nõukogu esimees Rait Pallo.

Kahepäevasel seminaril käsitletakse erinevate spordialade ja liikumisviiside trende ning võimaluste parandamist terviseradadel, tõhustatakse omavahelist kogemusvahetust ja koostööd ning tutvutakse Tehvandi rajatiste ja rajahooldusmasinatega. Tutvutakse terviseradade kasutajate tagasiside uuringu tulemustega, regionaalsete tervisespordikeskuste toetusmeetme kasutamisega ja terviseradade liikumisstatistikaga. Arutleme, kuidas inimesed aastaringselt rohkem radadele tuua ning meie valmisolekut talvisteks tegevusteks.

Teiste seas arutlevad ja teevad ettekanded: Kaarel Nestor (Kultuuriministeerium, spordiosakonna nõunik), Aivo Normak (Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja), Gerd Kiili (Sportland Eesti juht), Veikko Täär (näitleja, ettevõtja, harrastaja), Jaak Mae (Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige), Marilin Pehka (Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuse juhataja), Anti Saarepuu (Haanjamaa Sport juhatuse liige), Kristjan Karis (Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige) jt.

“Seminariks saime hea sisendi terviseradade kasutajatelt, kes tagasisideuuringus oma panuse andsid. Ühtlasi õpime ka headest kogemustest oma võrgustiku sees, et üle Eesti võrdselt tasemel olla. Sügisene seminar on samuti hea kontrollpunkt meie talvehooajaks valmisoleku kohta, et juba peagi kunstlund toota ning suusaradasid hooldada,” lisas Eesti Terviserajad SA juhataja Alo Lõoke.

SA Eesti Terviserajad asutasid 2005. aastal ettevõtted Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia. Eesmärk on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Praegu on Eestis üle 100 terviseraja ja 75 siseterviserada.