Viimastel aastatel on üldsust vapustanud uudised, et täis elujõudu, igati sportlikud ja tervislikke eluviise viljelevad sportlased oma parimates aastates varisevad spordiradadel või vahetult füüsilise koormuse järgselt kokku. Dr Meelis Vainu, Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloog analüüsib loengus just erinevate spordialade mõju südamele ning annab teadmisi mis võib sportlasega juhtuda suure koormusega treeningute või võistluste ajal? Räägitakse lahti miks sellised asjad üldsegi juhtuvad ning ennetavalt käsitletakse kuidas terviserikkeid vältida.

Loengus osaleja saab ülevaate, et millised on diagnostilised võimalused tänapäeval südame seisundi uurimiseks ja hindamiseks. Teoreetilisi teadmisi aitab kinnistada loengus praktilised näited elust ja doktori igapäevasest tööst sportlastega.

Südame ja spordi teemaline loeng on üks loeng Treeni teadlikult loengu sarjast, mida korraldab Tallinna Ülikool. Loengud toimuvad detsembrini teisipäeva õhtuti ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Järgmiste teisipäevade teemad on lihastreening, taastumine, treeningu mõju südamele ja ajule, jne (täpne kava all).

Kõik loengud algavad mugavalt peale tööd kell 18:00 ja kestus on ca 1,5 tundi. Osavõtutasu on vaid 6 € (maksmine kohapeal, sularahas), sest loengusarja toetab osaliselt Tallinn Liigub.

Loengusari TREENI TEADLIKULT sügis 2019 on peale seda veel 3 loengud. Need on:
26.11 Haigused, taastumine ja sportimine - spordiarst Agnes Mägi
03.12 Lihastreeningu enamlevinud vead ja õige viis - treener ja toitumisnõustaja Egle Eller-Nabi
10.12 Treeningu mõju kesknärvisüsteemile ja ajule - TLÜ professor Kristjan Port

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: https://www.tlu.ee/treeniteadlikult

Loengusarja korraldab TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut ja toetab Tallinn Liigub.
Inimestele teavitust aitab teha Delfi.

Artikliga on seotud osad varasemate aastate loengute täispikad videod, mida Delfi on filminud.