Nii Kaupo Kokamägi (-70,3 kg, Tartu spordiklubi Englas) kui ka Ksenija Grabova (-52,2 kg, Tallinna spordiklubi 3D Treening) kaotasid veerandfinaalid kohtunike otsusega.

Grabova (-52,2 kg) kaotas Malaisia esindajale Colleen Augustinile väga tasavägises matšis. Kuigi kõik kolm kohtunikku andsid kõik raundid 10:9 vastase kasuks, oli see tasakaal väga piiri peal. Oli näha, et tehniliselt on Ksenijal kõik vajalik olemas, aga lihtsalt natuke kogemust puudu, sest kodumaal sarnasel tasemel (ja kaalus) treeningpartnereid naljalt ei leidu. Ksenijale MMilt üks võit ja üks kaotus ning tulemuseks 5.-8. koht.

“Väga raske vastane,” kommenteeris koondise treener Vallo Hannus. “Tema tugevuseks oli tai klintš, kus ta suudab oma vastased korralikult domineerida ja maadlusega ära väsitada. See oli nii tema mäng, et selle vastu ei saanud. Ent löömises oli kindlasti parem Ksenija. Siit tuleb oma järeldused teha, et ka selline vastane ära võita. Kaugel see ka seekord ei olnud.”

Hannus hindab Grabova sooritust positiivselt: saavutuseks on võidukas matš tiitlivõistlustelt. “Kohe esimese välisvõidu järel ka medalit loota on ehk palju. Mitte et nii Ksenija kui mina seda väga soovinud ei oleks.”

Kaupo Kokamägi (-70,3 kg) kaotas Bahreini esindajale Magomed Magomedovile. Selles matšis oli tavapärasega võrreldes omajagu rohkem löömist, kus ka Kaupo omad võimalused ära nägi, aga maadluses kohtus Kaupo põhimõtteliselt iseendaga - ja peegelpilt osutus sel korral edukamaks. Kaupole MMilt sama tulemus, mis eelmisel aastal - 2 võitu ja 1 kaotus ning kokkuvõttes 5.- 8. koht ehk siis teist aastat Euroopas medalil ja maailmas esikümnes.

“Kui Kaupo puurist väljus, olid tema esimesed sõnad: “Nagu oleks iseendaga matši teinud,”” kinnitas Hannus. “Kui vastane haarde kinni sai, siis seda lahti enam ei saanud. Vastane näitas Kaukaasia tugevat maadlust. Kõige kriitilisem on Kaupo ise - ta tuli selgelt siit medalit võtma.”

Koondise saavutusi hinnates nentis Hannus, et kõige rohkem on kahju Kimmo Meieri vigastuse pärast, sest ta oli võimeline tegema märksa suuremaid tegusid.

Ergo Reinvaldi ja Sergei Strinža esitused hindas Hannus heaks, sest Strinža pidi võitlema Euroopa meistrivõistluste hõbedamehe vastu ja Reinvald täitis ühe oma elu unistustest - võita tiitlivõistluste matš.

Ülejäänud eestlaste tulemused MMilt:
- Ergo Reinvald (-83,9 kg, 3D Treening) - üks võit ja üks kaotus, 9. - 16. koht
- Sergei Strinža (-77,1 kg, TOKON) - üks kaotus, 17. - 32. koht
- Kimmo Meier (-120,2 kg, 3D Treening / Jyväskylän Fight Club) - üks kaotus, 17. - 20. koht