Eesti viieliikmelisest koondisest astusid täna puuri neli meest. Kaks neist - Kaupo Kokamägi ja Ergo Reinvald - võitsid matšid kohtunike otsusega.

Koondise nimekaim liige, Euroopa meistrivõistluste hõbe- ja pronksmedalist ning viiekordne Eesti meister Kaupo Kokamägi (-70,3 kg, spordiklubi Englas) võitis Kameruni esindajat kohtunike ühehäälse otsusega. See tähendab, et Kokamägi pääses 16 hulka.

“Kaupo vastane oli Aafrika meistrivõistluste pronksmedalist, terava löömise ja pikkade jäsemetega Kameruni mees. Plaan oli kätest ja põlvedest mööda saada ning matš maha maadelda ja plaani realiseeris Kaupo kenasti,” kommenteeris koondisega kaasa sõitnud treener Vallo Hannus Kokamägi sooritust.

Sel aastal Eesti meistriks tulnud Ergo Reinvald (-83,9 kg, spordiklubi 3D Treening) võitis Saudi-Araabia esindajat samuti kohtunike ühehäälse otsusega ning pääses edasi 16 hulka. Hannuse sõnul oli plaan teha pikk ja rahulik algus, et vastane end väsitaks ja Reinvald saaks võtta võidu matši teises pooles. Pikast ja rahulikust algusest ei tulnud küll midagi välja, kuid kohtunike ühehäälse otsusega võit siiski tuli. “Ergo kolmanda raundi eneseületus ja tihe töö selle võidu tõid,” nentis Hannus.

2019. aasta Eesti meister Sergei Strinža (-77,1 kg, spordiklubi Tokon) kaotas bulgaarlasest Euroopa hõbemedalistile, kes suutis meie mehe igas raundis üle maadelda. Võit kohtunike häältega bulgaarlasele. Strinžale tähendab see MMilt tulemuseks 17. - 32. koht. Kimmo Meieril (-120,2 kg) tuli püstivõitluses õlg liigesest välja ja seetõttu ei olnud ta võimeline ameeriklase vastu seljast kägistust kaitsma ja tuli vastu võtta kibe kaotus ja tulemuseks 17. - 20. koht.

Täna on Reinvaldi vastaseks Kameruni võitleja Rengou Mefire Simplice, kes võitis oma tänase matši samuti kohtunike otsusega, Kokamägi sai vastaseks Hiina võitleja Jiangshan Lu, kes pääses täna vastase haigestumise tõttu edasi ilma matšita. Samuti astub puuri koondise ainus naine, Ksenija Grabova (-52,2 kg, 3D Treening). Grabova pääses loosiga 1/8 vooru 16 hulka (kaalus kokku 18 naist) ning kohtub avamatšis Venemaa meistri Karina Ivanovaga.