Esimese uudise avaldamisele järgnesid massiivsed kajastused kõikides Eesti suurtes väljaannetes, kelle ajakirjanikud olid nädalaid dopingulugu uurinud ja kes olid selle käigus põrganud Mati Alaveri ja teiste Eesti Suusaliidu esindajate eituste otsa. Loetud päevad hiljem oli Suusaliit siiski sunnitud avalikult tunnistama nii positiivset dopinguproovi kui ka valetamist, puhkes Eesti spordiajaloo suuremaid skandaale, millest alanud niite leiab tänasestki päevast.

Veerpalu pääses lõpuks kasvuhormooni kasutamise eest määratud dopingukaristusest 2013. aastal Rahvusvahelise Spordiarbitraažikohtu otsusega tänu protseduurilistele, hiljem marginaalseks osutunud vigadele testimise metoodikas, viitega, et märgid viitasid tema dopingu tarvitamisele.

Omamoodi järellugu toonasele skandaalile on lahti hargnemas värskelt - jätkuna tänavustel suusaalade maailmameistrivõistlustel lahvatanud dopinguskandaalile tunnistas Harju maakohus eile kokkuleppemenetluses Alaveri süüdi nelja sportlase veredopingu ja kasvuhormoonile kasutamisele kallutamises. Seejuures oli üks Seefeldi MMil dopinguproovis vahele jäänud suusatajatest Andrus Veerpalu poeg Andreas ning teine tema ja Alaveri kasahhist hoolealune Aleksei Poltoranin.

23. novembril täitub Delfi 20. tegutsemisaasta. Video on osa seeriast, kus Delfi toimetuse liikmed meenutavad märgilisi otsuseid Eesti suurima uudisteportaali ajaloos.